Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Milla pääsi Pikku Kakkoseen

Kuva: Milla pääsi Pikku Kakkoseen

Viisivuotiaan Milla Poutasen huoneen pöydällä on kaksi suurta askartelutyötä. Toinen on pahvista tehty talo Barbie-nukeille ja toisesta on rakentumassa prinsessalinna korkeine torneineen.

- Tänne talon lattialle on piirretty matto ja kulhossa on pieniä hedelmiä, jotka on tehty taikataikinasta, Milla esittelee barbien kotia.
Kameramies ja äänittäjä hyörivät ympärillä. Se ei Millaa haittaa, vaan hän jatkaa supliikkina tyttönä töidensä esittelyä kameralle.


Viime tiistai oli ulvilalaiselle Millalle suuri päivä, sillä häntä kuvattiin Pikku Kakkosen Melkein Mestari-osioon. Melkein Mestari kertoo lapsesta ja hänelle tärkeästä harrastuksesta.


- Olemme käsitelleet ohjelmassa muun muassa postimerkkeilyä, ruoanlaittoa ja puulaivojen nikkarointia. Tärkeintä ohjelmassa on kuitenkin lapsi ja hänen persoonallisuutensa. Harrastuksen ei siis tarvitse olla mitenkään hieno, toimittaja Iina Suominen Pikku Kakkosesta kertoo.

Tällä kertaa kuvattavassa jaksossa käsitellään siis Millaa ja hänen askarteluharrastustaan. Milla pitää erityisesti suurten, pahvisten talojen rakentamisesta, mutta huoneesta löytyy monia pienempiäkin kätten tuotoksia, kuten prinsessamainen kynäteline ja palapeli.
- Askartelen näitä usein äidin, papan tai mummun kanssa, Milla kertoo.


- On hieno juttu, että Milla käyttää askarteluissaan pääosin kierrätysmateriaaleja, jolloin tarvikkeita ei tarvitse ostaa erikseen askarteluliikkeistä. Näistä ideoista voivat muutkin lapset ottaa mallia, Suominen iloitsee.

Kuvauspäivä ei jännittänyt Millaa ollenkaan etukäteen.


- Sanoin eilen hoitotädille, että en voi tulla huomenna hoitoon, kun mua kuvataan, Milla kertoo.


Hän mainitsee olevansa erityisen hyvä sellaisissa askartelutöissä, joissa pitää näpertää pienten esineiden kanssa.


- Se on myös kivaa, kun saa liimata, leikata tai kiinnittää naruja teipillä.


Myös tulevaisuuden ammattihaaveet liittyvät käsillä tekemiseen.


- Haluan olla isona suunnittelija, keksijä tai hieroja, Milla Poutanen sanoo.

Iina Suominen myöntää, että pienistä lapsista on haastavaa tehdä televisio-ohjelmaa. Vaikka lapsi olisikin normaalisti hyvin puhelias ja eläväinen, kuvaustilanne saattaa tuntua hämmentävältä. Tämän takia kuvaustilanne pyritään viemään hitaasti ja rauhallisesti läpi. 5-10 minuutin mittaisen televisiopätkän kuvaamiseen meneekin helposti koko päivä.


- Toisaalta työ pyritään tekemään kohtuullisen nopeasti, koska lapsen jaksaminen on kuitenkin rajallista ja väsymys tulee saman tien.


Melkein Mestari -sarjaa on esitetty Pikku Kakkosessa aiemmin jo kymmeniä osia. Uusia jaksoja kuvataan nyt parikymmentä ja ne näkyvät televisiossa lokakuusta alkaen.

Lilli Vesa

4.6.2009 08:56

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva