Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Paras-hanke puhutti työmarkkinaseminaaria

Kuva: Paras-hanke puhutti työmarkkinaseminaaria

Kunnallinen työmarkkinaseminaari pohti Raumalla, miten Paras uudistus etenee ja kuntatalous saadaan kuntoon. Yhtäläisyyttä näiden asioiden välille ei seminaarissa löydetty.

Esimerkiksi johtaja Kuntaliitosta, Martti Kallio uskoi Paras-hankkeen myötä kuntien menojen kasvavan ensin. Kuntaliitosten kautta hän kuitenkin totesi olevan mahdollisuus lisätä tuottavuutta ainakin pienempiin kuntiin.


- Kuntalaisten kannalta tilanne voi parantua isompien yksikköjen tuottamien palvelujen kautta.


Kallio kuitenkin painotti, että tuottavuuden pitäisi nousta vähintään kolme prosenttia vuodessa, jotta taloudellista hyötyä syntyisi.


- Jotta tähän päästään, joudutaan turvautumaan väen vähentämiseen, mikä johtaa taloudellisen kasvun kustannuksella tuottavuuden laskemiseen, sanoi Kallio.


SuPerin puheenjohtaja Juhani Palomäki painotti säästöjen takia jo nyt jouduttu joissain kunnissa koville, kun hoidettavien määrä on pysynyt samana, mutta henkilökunnan määrästä on säästetty.


Hän painotti terveydenhuollossa olevan myös hukkaresursseja, kun hoidettavia sijoitetaan vääriin paikkoihin. Eli kotihoidon lisäämiseen ei ole lisätty riittävästi voimavaroja, vaikka kotihoidon lisääminen on asetettu tavoitteeksi.


Rauman kaupunginjohtaja Arno Miettisen mielestä Paras-hankkeen kanssa ollaan myöhässä. Joissain arvioissa hän sanoi myöhässä olemisen olevan valtuustokauden verran, jos kaiken pitäisi olla valmista jo vuoden 2013 lopussa.


Esimerkkinä hankkeen toteuttamisen vaikeudesta kertoi Kemijärven vt. kaupunginjohtaja Arto Ojala, toteamalla Kemijärven seudulla saadun hankkeen ympärillä vähän aikaiseksi, koska yhteistyön muodostuminen koetaan työlääksi pitkien välimatkojen takia.


- Tuottavuuden parantamista rajoittaa lisäksi asenne, jonka mukaan näin on ennenkin tehty, tiivisti ongelmat Ojala.

Jouko Veijonaho

4.6.2009 08:54

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva