Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vähemmistöstä tulikin enemmistö

Kuva: Vähemmistöstä tulikin enemmistö

Metallin liittokokouksen päätös irtautua tässä Team-suurliitosta yllätti myös satakuntalaiset edustajat. Edellisen päivän puheenvuoroissa satakuntalaiset demarit poikkeuksetta kannattivat, vasemmistoryhmä vastusti liittymistä.

- Tämän tuloksen mukaan on nyt mentävä, mutta niin olisi pitänyt mennä jo jäsenäänestyksen jälkeen, muotoili raumalainen Tommi Aapakari, usean puheenvuoron käyttänyt.


- Toivottavasti eivät entiset ay-liikkeen hajaannuksen ajat edes pienessä määrässä palaa, sillä yhdessä on jatkossakin toimittava, Rauman telakan pääluottamusmies Raimo Virtanen mietti.


Aloituspäivänä olivat satakuntalaisista äänessä varsinkin naisedustajat Satu Knuutila ja Eeva Lahdenperä Raumalta sekä Kati Kauppila Kokemäeltä.


- Toivottavasti  ei tarvitse lapsillemme kertoa, että edunvalvonnassa olemme menneet pahasti hukkaan, Kauppila varoitti Team:n kaatamisesta.


- Ei päätöksen tarvitse olla yksimielinen, mutta enemmistön äänen pitää kuulua, painotti porilainen Jyrki Levonen. Raumalainen Ahti Santaharju muistutti edunvalvonnan olevan yhteiskunnan kehityksen kärjessä.


Team oli SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn unelma. Lyly ei itse ollut Tamperetalolla, vaikka edellisiltana kaupungilla näkyikin. Varmastikin jotain aavistava keskusjärjestön puheenjohtaja Lyly jotain aavisteli, kun oli pyytänyt äänestystuloksen Metallin Team-äänestyksestä kännykkäänsä.


Metallin irtaantumisen liittohakkeesta aloitti komennusmiesten asioilla paljon liikkeellä ollut helsinkiläinen Juha Kapiainen tukenaan lähinnä porilainen Reijo Hirvonen - vassareita molemmat.  Myös komennusmiesten asioista tv:stä tuttu porilais-uusikaupunkilainen Heikki Tähtinen joutui valinnan eteen äänestäessään JAA vai EI Teamista.  Tulihan se sieltä, saattoi todeta, kun Tähtinen ensin nielaisi palan kurkustaan  ja sanoi sitten JAA.

Markku Lehtisalo

 

4.6.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva