Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Cityaasi Ihaa palasi Kirjuriin

Kuva: Cityaasi Ihaa palasi Kirjuriin

Vanha tuttu Ihaa-aasi palasi eilen ihmisten iloksi aitaukseensa Porin Kirjurinluotoon. Mukana saapuivat myös uudet Ahaa-varsa sekä vaalea Hallatar-muuli.

Vaikka tammikuussa syntynyt Ahaa pääsi ison ihmisjoukon ympärille ensimmäistä kertaa, se ei pienestä hätkähtänyt. Pentumaisen pehmeä ja pörröinen varsa paistatteli toimittajien salamavaloissa ja nautiskeli saamastaan huomiosta. Myös lasten syöttämät heinät ja voikukat maistuivat.


Aasit viihdyttävät porilaisia Kirjurissa nyt kolmatta kesää. Ihaalle kaupungin aitaus on jo vanhaa kauraa, sillä se on vieraillut Kirjurissa alusta asti. Aiemmin Ihaa-tamman kaverina on ollut Urho-ori, mutta tänä vuonna Urho viettää kesäpäiviään Peräseinäjoella. Sen verta virtaa aitauksessa kuitenkin tänäkin vuonna, sillä Urho on Ahaan ja Hallattaren isä.

Vaikka aasit ja muuli olivat jo nyt mielissään ihmisistä ja rapsutuksista, niiden omistaja Katja Laine kertoi, että aina syksyisin kotiin lähdön aikaan ne ovat muuttuneet entistäkin ihmisrakkaammiksi.


- Ihaasta on tullut oikea cityaasi. Kun olimme mukana Ristin tie -pääsiäisvaelluksella, Ihaa kyttäsi iloisesti kaikkia ohikulkijoita, Laine nauroi.


Aasian aitauksen viereen on rakennettu tänä vuonna toinen aitaus, johon eläimet siirretään sen jälkeen kun ensimmäisen karsinan ruohot on syöty. Alun perin Laine haaveili villisti, josko saisi toiseen aitaukseen seepran tai laaman, mutta nämä ideat eivät kuitenkaan toteutuneet.

Laineen mukaan aasit ovat viihtyneet aiempina kesinä Kirjurissa hyvin, vaikka viime vuonna joku päästikin ne vapaaksi.


Aaseille saa syöttää ruohon lisäksi porkkanaa ja omenaa, mutta ei leipää. Niitä voi myös silittää vaikka huonona päivänä ne saattavat näykkäistä.


Eläimet palaavat kotiinsa Ruosniemeen syyskuun puolivälissä. Lisäksi ne viedään pois aitauksesta juhannuksena sekä jazzien ja Sonisphere-festivaalin ajaksi.

Lilli Vesa

2.6.2009 09:28

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva