Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Huittisten sote-suunta on kolmen kauppa

Juhannuksen jälkeinen maanantai 22. kesäkuuta on Huittisten päättäjille tärkeä päivä. Silloin kaupunginvaltuuston pitäisi päättää, mihin suuntaan tie vie tulevassa sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyössä. Sekä Huittisten kaupunginhallituksessa että -valtuustossa istuva demaripomo Ashton Peasley pitää pohdintaa vaikeana. Eikä hän ole ainoa.

 

- Sekä Keski-Satakunta, Sastamala että Loimaa ovat edelleen kaikki mahdollisia neuvottelukumppaneita Huittisille. Kaikilla suunnilla on kannattajana ja myös etunsa - mutta myös haittansa, sanoo Huittisten sosialidemokraattien puheenjohtaja.
Huittisten kaupunginhallitus kävi asiasta keskustelua viime viikolla, jolloin asiaa vilahti keskusteluissa myös valtuuston strategiakokouksessa.
- Tilanne näyttää olevan avoin kaikissa ryhmissä. Mutta kun ryhmät ovat ensin sisällään päässeet asiasta yhteisymmärrykseen, suuntautumispäätös syntynee lopulta helposti, Peasley sanoo optimistisesti.

Ainoa, mikä Huittisissa on nyt varmaa, on se, ettei kaupunki enää neuvottele Säkylän suunnan kanssa yhteistyöstä. Se suunta on kuopattu lopullisesti.


Toinen lähes yhtä varma asia on Peasleyn mielestä se, että huittislaiset haluavat kuulua Satakuntaan.


- Vaikka ryhtyisimmekin neuvottelemaan Sastamalan kanssa sote-yhteistyöstä, ei se tarkoita, että suuntautuisimme muuten Pirkanmaalle. Huittinen saattaisi hyvinkin pysyä Satakunnan sairaanhoitopiirissä. Vastaavasti Loimaan valinta ei merkitse pakoa Varsinais-Suomeen.


Ashton Peasley tosin tulkitsee muiden päättäjien tuntoja niin, että rajansa tietysti on kaikella.


Huittisissa on paljon niitä, jotka kokevat kaupunkinsa jääneen varjoon Satakunnan kehittämisessä.


- Tekisimme esimerkiksi mieluusti nykyistä enemmän yhteistyötä Porin kanssa.


Vaikka Peasley ei sano suoraan, on aistittavissa myös sitä, että huittislaiset ihmettelevät Keski-Satakunnan kuntien asettamia ehtoja sote-yhteistyölle. Nehän edellyttävät, että jos Huittisten kanssa neuvotellaan, niin Huittinen ei saa neuvotella muiden suuntien kanssa.


- Nauhakaupunkikiistan takia tuo kanta on ehkä ymmärrettävissä, mutta Huittisten päätöksentekoa se vaikeuttaa.

Suunta, minkä Huittinen valitsee, ei ole vielä selvä Ashton Peasleyllekään.


- Keski-Satakunta ankkuroisi meidät Satakuntaan. Sastamalan kanssa meillä on paljon yhteistyötä jo nyt, jo onhan siellä on vanha kumppanimme Punkalaidun. Yhteistyötä ja kannatusta on myös Loimaalla. Erityisesti vampulalaiset pitävät huolta siitä. Kyllä tässä vielä pohtimista riittää.


Oli Huittisten tuleva suunta sitten mikä tahansa, on Peasleyn mukaan tärkeintä, että huittislaiset saavat hyvät sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut läheltä.


- Meillä on nyt esimerkiksi toimiva terveyskeskus, josta on pidettävä huolta jatkossakin. Hätätapauksessa Huittinen voisi yrittää hoitaa sotensa itse kuten nytkin - poikkeusluvalla, Ashton Peasley pohtii.

 Jukka Vilponiemi

2.6.2009 09:21

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva