Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Mäki, Kataja ja Hatanpää Noormarkusta Porin kaupunginhallitukseen

Pirjo Mäki (sd), Jouko Kataja (kok) ja Mikko Hatanpää (kesk) valittiin Noormarkusta kuntaliitoksen myötä laajenevaan Porin kaupunginhallitukseen, kun Porin ja Noormarkun yhdistetty valtuusto piti maanantaina ensimmäisen kokouksensa Noormarkussa.

 

Eiliset valinnat perustuivat Noormarkun poliittisten ryhmien neuvottelemaan sopimukseen. Siinä ylimmät luottamushenkilöpaikat täytetään Noormarkun nykyisillä johtavilla luottamushenkilöillä.


Porin laajennetun kaupunginhallituksen varajäseniksi valittiin Ari Vaitiniemi (sd), Helvi Walli (kok) ja Tapio Huhtanen (kesk).
Nyt kaupunginhallitukseen valittujen toimikausi alkaa virallisesti ensi vuoden alussa, mutta he ovat jo mukana ensi maanantaina, kun Porin kaupunginhallituksen on määrä päättää ensi vuoden talousarvion valmisteluohjeista.


Kaupunginhallitukseen oli tyrkyllä Noormarkusta enemmänkin jäseniä, joten noormarkkulaisia jäseniä vaihdetaan vuosiksi 2011-2012. Silloin hallitukseen nousevat nykyiset varajäsenet Ari Vaitiniemi (sd), Helvi Walli (kok) ja Tapio Huhtanen (kesk).


Yhteisvaltuusto valitsi eilen myös noormarkkulaisten edustajat Porin lautakuntiin.


Keskusvaalilautakuntaan menee Timo Lähdekorpi (kesk) ja tarkastuslautakuntaan Mauno Virta (kesk) sekä Mirjam Lindholm (vas).
Perusturvalautakuntaan valittiin Erkki Isoviita (kesk) ja Asko Apajasalo (vas), kulttuurilautakuntaan Sari Hellman (kesk) ja Marko Kautto (sd), koulutuslautakuntaan Antti Koskela (kok) ja Kari Lahtinen (sd) sekä vapaa-aikalautakuntaan Teresa Kaaresmaa (kok) ja Olli Inberg (vas).


Ympäristölautakuntaan valittiin Raija Koskiranta (kesk) ja Jarno Joensuu (sd), tekniseen lautakuntaan Sati Hatanpää (kok) ja Mikko Hatanpää (kesk) ja Porin Veden johtokuntaan Mauri Viitanen (kok) ja Heli Sulkava (kesk).


Ateria-, puhtaus- ja kiinteistöhoitopalveluiden liikelaitoksen johtokuntaan valittiin Antti Nurmi (kok) ja Mirja Harju (sd), Palmgren-konservatorion johtokuntaan Maarit Unonius (kok) ja Harry Dahlberg (sd) sekä Porin sataman hallitukseen Onni Lehtovirta (ps) ja Kristiina Huhtanen (kok).

Yhteisvaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Krista Kiuru (sd).


Varapuheenjohtajien valinnassa koettiin pieni yllätys, kun Porin valtuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi alkuvuodesta valittu Maria Väkiparta (vihr) ilmoitti eroavansa tehtävästä, joka on osoittautunut pienten lasten äidille ylivoimaiseksi hoitaa. Hänen tilalleen valittiin Timo Aro (vihr). Muina varapuheenjohtajina jatkavat Aki Nummelin (vas) ja Sampsa Kataja (kok).


Kokouksen avaavana puheenjohtajana toimi Reino Peltola (sd) Noormarkusta.


Eilisessä kokouksessa yhteisvaltuusto kävi myös lähetekeskustelun ensi vuoden talousarvion laadintaperusteista.


Ennen Noormarkun kerholla pidettyä kokousta porilaiset valtuutetut olivat yhdessä noormarkkulaisten kanssa kiertoajelulla Noormarkussa. Lisäksi otettiin valtuutetuista yhteiskuva. Valtuuston kokouksen jälkeen päättäjät juhlistivat kihlaustaan vielä cocktail-tilaisuudella.

Jukka Vilponiemi

2.6.2009 09:01

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva