Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Havaintoja tästä ajasta

Kuva: Havaintoja tästä ajasta

Radion ykkösaamun EU-vaaliohjelmia kuunnelleille on tainnut muodostua selkeä käsitys eräistä puolueista johtajineen. Puolueet ovat itse valinneet viimeksi kuultuihin meneillään olevia vaaleja koskeviin ohjelmiin edustajansa. Meitä edusti varsin osaavasti Ilkka Taipale.

Panin merkille, että omatkin saavutukset saatettiin kuulijain tietoon ja Ilkasta puheen ollen, eivät ne saavutukset huonoja ole. Joku minulta kysyi, mitenkä joukon vanhin oli valittu varsin nuorekasta ehdokasjoukkoa edustamaan. Siihen en osannut vastata, mutta kyllä me kysyjän kanssa yhtä mieltä olimme siitä, että Ilkalta saa joka kysymykseen asiantuntevan vastauksen.


Tämä nyt ei ollut tässä pääasia, vaan se, että yleensä tentattavana on ollut joku ehdokas. Kokoomus ja Perussuomalaiset menettelivät toisin. Kumpaakin edusti puheenjohtaja. Soini ja Katainen siis olivat sitä mieltä, että sen verran taitamatonta porukkaa heiltä on tarjolla, ettei sitä pidä tällaiseen tilaisuuteen päästää. Eli parasta on tarjota parasta ja mennä itse. Sopii hyvin kummankin porukan kuvaan tämä. Se ei silti ole mainittuja miehiä estänyt kehumasta omien ehdokkaittensa kokemusta ja tietämystä. Tähän kohtaan aioin lopuksi lainata lauseen jo edesmenneeltä kirjailija Samuli Paroselta, eli ”Eniten järkeä kuluu suuriin typeryyksiin” vaan taidanpa jättää siitä muistuttamatta. Voisinhan tulla epähuomiossa ymmärretyksi ihan oikein.

Kannattajalistoja on julkaistu ja lisää tulee. Bryggaren Artsia kehottavat äänestämään tutut urheilumiehet Kalliomäen Antti, Artsin entinen valmentaja, ja Ahosen Janne. Jannehan on ilmoittanut nousevansa takaisin ylös mäkihin. Kukapa tietää, vaikka se tie vielä aikanaan johtaisi Arkadianmäellekin. Ennustaa en uskalla, mutta toivoa kylläkin. Suvi-Anne Siimestä eivät kaikki johtamansa Vasemmistoliiton jäsenetkään ole ihan täysiverisenä työväenliikkeen ihmisenä pitäneet. Eduskunnan jätettyään tämä entinen vasemmistojohtaja on lääketeollisuuden palveluksessa hyvällä paikalla ja varmaan palkallakin. Laulunääntäkin hänellä ilmeisesti on, koskapa lehdissä nyt ihan oikealla nuotilla laulaa niiden lauluja joiden ruokaa ja lääkkeitä syö. Äärioikeistolaisena pidetty Risto E.J. Penttilä on Suvi-Anne Siimeksen ehdokas Europarlamenttiin ja tämän hän on saattanut nyt äänestäjäin tietoon. Vastapainoksi turkulainen demariedustaja Marjaana Koskinen liputtaa vas.liiton Lapintien puolesta. Se ei liene suuri yllätys edes oman ryhmänsä EU-vaaliehdokkaille, joiden ammattitaidon toveri Marjaana näin on laittanut kohdalleen.

Hämäläisiltä olen kysellyt, kuka tai mikä on Oiva Kaltiokumpu. Huonosti on tiedetty. Kun olen kertonut, niin yleensä ovat sanoneet, että kovin on hiljaa työtään Arkadianmäellä mies tehnyt. Ettei vain olisi Lapin mies astunut liian suuriin heinäkenkiin!


Mielenkiintoista nähdä, mahtaako Kankaanpään Kaken Brysseliin johtamaton pyrky jatkua seuraavissa eduskuntavaaleissakin. Kepun alamäen kaltevuuskulmasta johtuen Satakunnan mailla tullaan käymään kova eloonjäämiskamppailu.


Tähän asiaan mitenkään liittymätön havainto on kokoomuksen entisen kansanedustajan, ministerin yms. Kari Häkämiehen pyrky ja valinta Hämeenkyrön kunnanjohtajaksi. Onkin arveltu, että seuraava askel on pyrkiminen eduskuntaan. Pirkanmaalta on porvareilla eduskunnassa nyt sellaista väkeä, ettei paikan ottaminen ihan mahdoton haave olisi- jo mainittuun kepun alamäkeenkin viitaten.

Iloisten veikkojen seura tätä Häksyä miellyttänee ja sitä oletettavasti vanhalta pohjalta vielä löytäisikin. Jonkinmoinen etiäinen laittaa arvelemaan, että jos tällainen hanke polkaistaisiin käyntiin, niin saattaisipa Satakuntaan ilmestyä taas iso mies Kiuruvedeltä samoissa aikeissa. Onhan vaalipiiristä ollut ikäpuhemies eduskunnassa ennenkin. Ja kun Mikkokin häviää iässä.

Perussuomalaisten EU-vaaliehdokas Van Wonterghem on ilmoittautunut ilotalojen eli bordellien suurkuluttajaksi. Eläköön siis kristillisten (faris) ja persujen (bordel) vaaliliitto EU-parlamenttivaaleissa!

Muistakaa käydä sunnuntaina äänestämässä. Ja äänestäkää demaria, niin minäkin tein.

2.6.2009 08:50

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva