Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lisää rohkeita kannanottoja!

Kuva: Lisää rohkeita kannanottoja!

On taas se aika vuodesta, jolloin luonto puhkeaa vehreyteen. On ihana huomata kuinka se päivä päivältä enemmän ja enemmän herää kasvuun. Alkaa olla myös se aika, jolloin koululaiset pääsevät kouluista kesälaitumelle. Oppilaat jo kyselevät malttamattomina opettajiltaan mahtavatko päästä luokaltaan ja minkälainen tulee tämän kevään todistuksesta?

Lisäksi on suuri joukko nuoria, jotka päättävät jatko-opintojaan ja haluaisivat tietenkin heti opiskelun päätyttyä päästä kiinni työelämään. Niitä nuoria, jotka sitten heti töihin pääsievät on kuitenkin valitettavan vähän. Tänä taantuman aikana jo kesätyöpaikankin saaminen on haasteellista. Miten sitten töihin oikein pääsisi? Jonkin tutkimuksen mukaan on havaittu, että suhteilla on selvästi myönteinen vaikutus töiden saantiin. Eipä siihen tutkimusta olisi tarvittu, kyllä se maalaisjärjelläkin ajatellen on aivan selvä asia. Valitettavaa kuitenkin on, että vain hyvin pienellä osalla on sellaisia suhteita, jotka sitten auttavat, kun työpaikkaa ollaan etsimässä.

Nuorisotyöttömyys onkin huolestuttavasti lisääntynyt viime vuosina maassamme. Nuorisoa uhkaa työmarkkinoilta syrjäytyminen. Tämä nuorten syrjäytyminen aiheuttaa yhteiskunnalle kustannuksia jotka saattavat ajan myötä kohota hyvinkin korkeiksi. Me sosiaalidemokraatit olemme eturintamassa huomioineet tämän epäkohdan ja haluamme, että tähän epäkohtaan puututaan mahdollisimman nopeasti. Sosiaalidemokraattinen naispuheenjohtajamme Jutta Urpilainen on ensimmäisenä ottanut asian tarkempaan tarkisteluun.

Niinpä sosiaalidemokraatit Urpilaisen johdolla ehdottavat viipymättä kansallisen työllisyysryhmän perustamista. Ryhmän tehtävänä olisi etsiä uusia keinoja nuorisotyöttömyyden torjumiseen.

SDP haluaa nyt nostaa jatkuvasti pahenevan nuorisotyöttömyyden politiikan ykkösasiaksi Suomessa. Urpilainen linjaa oikeita asioita linjatessaan työryhmän tehtäväkenttää. Hänen mielestään työryhmän tulisi ottaa kantaa nuorten koulutusmahdollisuuksien lisäämiseen työharjoittelumahdollisuuksien parantamiseen sekä nuorten työllistymiseen julkisella sektorilla. On hyvä, että SDP kiirehtii työryhmän kanssa, jotta se toisi apuja sille suurelle joukolle innokkaita nuoria, jotka nytkin valmistuvat eri opinahjoista.
Onhan Urpilaiselta toki muitakin hienoja esityksiä tullut. Ei ole kauaa aikaa siitä, kun Urpilainen ehdotti kelamaksun tarkempaa selvittämistä. Urpilainen ei esittänyt kelamaksun poistamista yksityislääkärillä käynnistä, vaan hän esitti vasta sen selvittämistä. Valitettavaa oli kuitenkin, että valtamedia jätti mainitsematta sen, että vaatimus oli vasta selvittää maksuja. Ehdotus oli selvästi tarkoitus kääntää esittelijäänsä vastaa. On kuitenkin huomattava, että Suomessa ollaan jo nyt valinnan edessä siinä kanavoimmeko verorahat julkiseen terveydenhuoltoon, joka tarjoaa kaikille varallisuudesta riippumatta laadukkaat terveyspalvelut. Vai olemmeko valmiit tukeman yksityistä terveydenhoitobisnestä, jonka palveluita ei ole kaikilla varaa käyttää. Tässä mielessä Urpilaisen esitys oli kaikkien suomalaisten kannalta merkittävä, myös rikkaiden.

On ihailtavaa, että puolueemme johdossa on nainen, joka uskaltaa tuoda uusia tuulia politiikan kentälle. Juuri nyt on aika, jolloin on uskallettava tuoda esille rohkeitakin ajatuksia.

Toivoa vain sopii, että oma väki on tukemassa Jutta Urpilaisen vetämää poliittista linjaa, joka tuntuu olevan rohkea ja ennakkoluuloton. Lisäksi näyttää siltä, Että Urpilainen on valmis ottamaan kritiikkiä vastaan rohjetessaan ehdottaa tavallisuudestakin poikkeavia ideoita, ja esiintyessään vaikka verkkosukissa.

Tulevana lauantaina laulan taas oppilaideni kanssa suvivirren. Aina uudestaan ja uudestaan, vuosi vuodelta, se yhä saa silmänurkan kostumaan. Haluan toivottaa myös Teille lukijoille rentouttavaa ja kaunista kesää!

Sonja Myllykoski

29.5.2009 08:27

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva