Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman terveyskeskus sulkee sivupisteitä kesäksi

Kuva: Rauman terveyskeskus sulkee sivupisteitä kesäksi

Jo totuttuun tapaan Rauman terveyskeskuksen sivutoimipaikat, Kodisjoen, Lapin ja Unajan terveysasemat suljetaan kesäloma-ajaksi. Myös Lapin laboratorio on suljettuna kesäkuun lopusta elokuun alkuun.

- Positiivista on, että kesä menee ilman dramatiikkaa. Ensi kesä menee ilman suuria leikkauksia taloudellisista tai muistakaan syistä, painottaa johtava ylilääkäri Pekka Jaatinen.

Hän painottaa toiminnan supistusten johtuvan käytännön syistä, eli lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan kesälomien takia.

- Lomakauden aikana me keskitymme päivystysluontoisen hoidon ylläpitämiseen. Esimerkiksi reseptien uusiminen on syytä ajoittaa ennen juhannusta tai syyskuulle, Jaatinen sanoo.

Hän kertoo terveyskeskuksen saaneen jonkin verran sijaislääkäreitä, mutta kokemuksen puutteesta johtuen, he eivät pysty paikkaamaan täysipainoisesti kokeneiden terveyskeskuslääkäreiden loman aikana jättämää aukkoa.

Jaatinen painottaa, että reseptien uusimisen lisäksi myös muut kuin terveydellisistä syistä tarvittavien lääkärintodistusten hankkiminen on syytä jättää kesälomakauden ulkopuolelle.

Päivystykseen ei ole tulossa kesäajaksi muutoksia. Samoin vuodeosasto toimii normaalisti. Sen sijaan Satakunnan sairaanhoitopiirin aluesairaalan vuodeosaston osastoja suljetaan loma-ajaksi.

Myös kotisairaanhoito toimii kesäajan normaalisti. Sen toimintaa ollaan jopa tehostamassa, kun kotona aletaan antaa osaksi sairaanhoitotasoista hoitoa.

Raumalla oli vuodenvaihteessa täytettynä 26 34:stä terveyskeskuslääkärin virasta. Noin kaksi kolmasosaa lomalla olevien lääkäreiden paikoista saadaan täytettyä lomittajien toimesta.

Myöskään hoitohenkilöstövajetta ei pystytä täyttämään täydellisesti. Ylihoitaja Leea Hiltunen kertoi vielä alkuvuodesta näyttäneen siltä, että tulijoita olisi paljonkin, mutta kesän lähestyessä halukkaat vähenivät.

Hiltunen uskoo suurimman syyn tähän olevan Raumalla maksettavan pienemmän palkan.

Sen sijaan suuterveydenhuollossa on nyt näkyvissä valonpilkahdus ja kesän aikana jonoa odotetaan saatavan jopa lyhennettyä.
Suu- ja hammashuollon ylilääkäri Paula Holmen kertoo Turussa uudelleen aloitetun hammaslääkärikoulutuksen näkyvän Raumalla Turusta valmistuvien kandidaattien hakeutuessa Raumalle kesäksi.

Raumalla on jo vuosia ollut hammaslääkäreistä noin 20 prosentin vajaus.

Jouko Veijonaho

29.5.2009 08:16

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva