Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Akava liputtaa edelleen Markku Lemmettyä

Korkeasti koulutettujen keskusjärjestö Akava seisoo yhtenäisenä oman valtakunnansovittelijaehdokkaansa takana. Akavan ehdokas virkaan on järjestön edunvalvontayksikön päällikkö Markku Lemmetty.

 

– Hänellä on virkaan vaadittava pätevyys ja lähes kolmenkymmenen vuoden kokemus niin työehtosopimusneuvotteluista kuin tulopoliittisista neuvotteluista, Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen perusteli keskiviikkona Akavan liittokokouksen yhteydessä.

Viljanen tyrmää väitteet siitä, että 59-vuotias Lemmetty olisi virkaan liian vanha. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly on esittänyt toiveen, että valtakunnansovittelijan olisi voitava hoitaa virkaa vähintään kaksi nelivuotiskautta.

– Ikäni puolesta tähän ei ole esteitä, Lemmetty totesi.

Lain mukaan valtakunnan sovittelijana voisi toimia 68-vuotiaaksi asti.

Kilpa valtakunnansovittelijasta äityi keskusjärjestöjen väliseksi nokitteluksi SAK:n entisen puheenjohtajan Lauri Ihalaisen ilmoitettua, ettei hän hae virkaa. Ihalaisen valinnalle olisi ollut Akavan, STTK:n ja myös työnantajakentän tuki.

Tilanne on johtamassa siihen, että toimihenkilökeskusjärjestö STTK on valinnassa vaa’ankieliasemassa, koska muilla keskusjärjestöillä on omat ehdokkaansa.

SAK on ilmoittanut asettuvansa järjestön elinkeinoasioiden päällikön Janne Metsämäen taakse. Akavan Viljasen mielestä hänellä ei kuitenkaan ole riittävästi osaamista työehtosopimuksista, sovittelusta ja työoikeudesta.

Vaikka virka on julkisessa haussa, käytännössä valtakunnansovittelijan valitsevat kolmen palkansaajakeskusjärjestön SAK:n, STTK:n ja Akavan puheenjohtajat.

Näin on, koska nyt on niin sanotusti palkansaajakentän vuoro asettaa valtakunnansovittelija.

UP/Aleksi Vienonen

28.5.2009 08:29

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva