Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Olkiluodon ulkomaalaiset harmittavat ay-johtajia

Olkiluoto 3:n ydinvoimalatyömaalla Eurajoella on nyt noin 4 000 eri alojen rakentajaa, joista ainakin reilu puolet on ulkomaalaisia. Tämä harmittaa Olkiluodossa tiistaina vierailleita Rakennusliiton, Metallityöväen liiton ja Sähköliiton puheenjohtajia.

 

Rakennusliiton puheenjohtajan Matti Harjuniemen mukaan rakennusalan väkeä katkeroittaa se, että työmaille otetaan suomalaisten rakentajien sijaan ulkomaalaista väkeä samaan aikaan kun neljännes suomalaisista rakentajista on työttömänä.

Nyt Olkiluodon voimalatyömaalla arvioidaan olevan vain muutama sata suomalaista työntekijää erilaisissa rakennus- ja asennustöissä, kun esimerkiksi puolalaisia on pari tuhatta.

- Jos Olkiluodon työmaa olisi organisoitu suomalaisittain oikein, suomalaista haalariväkeä voisi olla työmaalla pari tuhatta, Harjuniemi laski.

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto on Harjuniemen kanssa samoilla linjoilla, vaikkakin Olkiluoto on antanut paljon töitä useille suomalaisille alihankintakonepajoille ja niiden työntekijöille.

- On valitettavaa, etteivät suomalaiset yritykset ja niiden osaajat saaneet OL 3:n myötä sitä kansalainvälistä kokemusta, jota hankkeelta alunperin odotettiin, Aalto sanoi.

Sähköliiton puheenjohtajan Martti Alakosken mukaan Olkiluodossa on suhteellisen vähän töissä suomalaisia sähköasentajia, mutta tällä haavaa sähkömiehille löytyy töitä vielä muutenkin. Sähköliiton jäsenten työttömyysaste on tällä hetkellä noin 7 prosenttia, kun monilla teollisuusaloilla aste on pitkälti yli 10 prosenttia.

Liittojohtajat kiirehtivät päätöksiä uusienydinvoimaloiden rakentamisesta Suomeen, sillä ne takaavat teollisuudelle halvan energian ja turvaavat samalla Suomen säilymisen teollisuusmaana.

- Ilman vientiteollisuutta emme pysty säilyttämään hyvinvointivaltiotamme, arvioi Riku Aalto.

Jukka Vilponiemi

19.5.2009 13:44

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva