Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pori ei selvinne ilman rakenteiden oikomista

Kuntatalouden syöksykierteen ulottuminen kevään kuluessa Poriinkin on saanut poliittisten ryhmät sovinnollisiksi viime syksyn kunnallisvaalien aiheuttaman välien tulehtuneisuuden sijaan.

 

Kun kaupunginvaltuusto maanantaina käsitteli kaupungin viime vuoden vielä ylijäämäistä tilinpäätöstä, sopuilu oli miltei käsin kosketeltavaa.
Esimerkkinä tästä oli sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtajan Esa J. Anttilan toteamus, että näinä poikkeuksellisen vaikeina aikoina sosialidemokraatit tarjoavat yhteistyön kättä kaikille vastuunkantajille.
- Tähän meitä velvoittaa kaikkien porilaisten hyvä elämä, Anttila sanoi.
Konkreettisella tasolla Anttilan toteamus tarkoitti sitä, että myös demarit ovat valmiita kaupungin palvelurakenteiden ja toiminnan kriittiseen tarkasteluun.
- Rakenteet ja toiminnat on käytävä huolella läpi, tehokkuutta lisättävä ja taloudenpitoon saatava linjakkuutta.  Budjettikurin merkitystä ei koskaan voida liiaksi korostaa. Suunnitelmallisella, rakentavalla ja vastuuntuntoisella asioitten hoidolla selviämme parhaiten meitä uhkaavista vaikeista ajoista, sanoi Anttila.

Kokoomuksen ryhmäpuheenvuorossa Juha Vasama jatkoi kokoomuksen perinteisellä linjalla siitä, että kaupungin on ulotettava palvelujen hankkiminen oman organisaation lisäksi myös sen ulkopuolelle eli hankkia palveluja yksityiseltä sektorilta. Hän vaati kaupunginhallitukselta kaupungin talouden tervehdyttämistä – ei kuitenkaan investointeja vaan toimintamenoja karsimalla.
Kaikki valtuustoryhmät hyväksyivät viime vuoden tilinpäätöksen, joka osoitti 5,7 miljoonan euron ylijäämää. Samaan hengenvetoon kaikki ryhmät näkivät tilanteen synkkenemisen tänä vuonna, ja kuten vasemmistoliiton Juha Sandberg totesi, ensi vuosi on vielä vaikeampi. Kaikkien ryhmien mielestä tilanteeseen on vastattava, mutta keinot vaihtelivat jonkin verran. Silti: rakenteellisia muutoksia peräänkuuluttivat kaikki.
Valtuuston kokous ei tuonut tarkkuutta siitä, millaisia nuo rakenteelliset muutokset olisivat.

Ainoa konkreettinen asia, josta valtuusto keskusteli, oli kaupunginsairaalan saneeraus ja päiväkirurgian tulevaisuus sairaalassa.
Sosialidemokraatit vaativat Mikko Elon suulla sitä, että kaupunginsairaalan peruskorjausta on jatkettava, ja myös päiväkirurgiaa on kaupunginsairaalassa jatkettava.
Samalla linjalla olivat keskusta ja kristilliset. Vasemmistoliittokin piti tarpeellisena peruskorjauksen jatkamista suunnitelmien päivittämisen jälkeen, mutta päiväkirurgiaan ei ryhmä ottanut kantaa.
Keskustan Oiva Kaltiokumpu huomautti, että olisi typerää keskittää päiväkirurgia keskussairaalaan samaan aikaan kun valtion suunnitelmissa on lisätä kuntien vastuuta erikoissairaanhoidossa.
Kokoomus vältti ottamasta kantaa koko kaupunginsairaalan tilanteeseen.

Jukka Vilponiemi

 

.

19.5.2009 09:18

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva