Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Noormarkkulaisille viisi paikkaa yhteiseen kirkkovaltuustoon

Kuva: Noormarkkulaisille viisi paikkaa yhteiseen kirkkovaltuustoon

Noormarkun seurakunta saa viisi paikkaa yhteisestä kirkkovaltuustosta liittyessään osaksi Porin ev. lut. seurakuntayhtymää ensi vuoden alusta alkaen. Silloin astuu voimaan myös Noormarkun ja Porin välinen kuntaliitos.

Porin yhteinen kirkkovaltuusto halutaan säilyttää 51-paikkaisena, joten noormarkkulaisten mukaantulo vähentää Porin Teljältä kaksi valtuustopaikkaa ja Keski-Porilta, Länsi-Porilta sekä Reposaarelta yhden paikan kultakin.

Valtuustopaikkojen vähennykset on tarkoitus tehdä viime vaalien vertauslukujen perusteella. Porin yhteinen kirkkovaltuusto päättää lopullisesta paikkajaosta 27. toukokuuta.

Noormarkun kirkkoherra Kari Penttinen suhtautuu seurakuntien liitokseen positiivisesti ja on sitä mieltä, että juuri nyt myllertävät muutosten tuulet voidaan kääntää voitoksi.

- Toiminnallisesti Noormarkku säilyy edelleen itsenäisenä seurakuntana ja uskon, että meillä on täydet mahdollisuudet kehittyä edelleen. Saamme enemmän voimavaroja, mikä helpottaa esimerkiksi sijaisjärjestelyjä. Positiivista on myös se, että noormarkkulaistenkin kirkollisvero laskee nykyisestä 1,65:stä Porin 1,4:ään, Penttinen kiteyttää.

Porin seurakuntayhtymään liittymisen lisäksi Noormarkun seurakunnassa on meneillään muitakin suuria asioita, kuten hautausmaan laajennus. Tämä hanke on saanut huomiota erityisesti alueen laidalle rakennettavan upean kiviaidan ansiosta. Lähes 400 metriä pitkä kiviaita erottaa uuden hautausmaan Parkanontiestä.

- Juuri nyt jännitämme sitä, miten uusi ja vanha kiviaita saadaan kohtaamaan toisensa onnistuneesti. Uusi kiviaita on noin 10 senttiä korkeampi kuin vanha, joten on tehtävä hammastusta. Tätä asiaa on pohdittu yhteistyössä museoviraston kanssa, Noormarkun seurakunnan talouspäällikkö Hilkka Tommila kertoo.

Noin 1,4 miljoonan euron hautausmaahankkeen on määrä valmistua heinäkuun alkuun mennessä. Pitkään jatkunut routa on kuitenkin aiheuttanut viivästystä, joten valmistumisajankohta saattaa hiukan venyä. Varmaa kuitenkin on, että piispa Kari Mäkinen saapuu vihkimään hautausmaalaajennuksen käyttöön 13. syyskuuta. 

Kari Penttinen iloitsee myös toiminnallisesta uudistuksesta, joka tuo leiriavustajat noormarkkulaisten nuorten rippileireille. Leiriavustajat ovat hiukan vanhempia nuoria kuin isoset.

- Isoset ovat juuri rippikoulun käyneitä nuoria, eli he ovat vain vuoden verran vanhempia kuin leiriläiset. Leiriavustajien omasta rippikoulusta taas on kulunut jo muutama vuosi, joten he ovat hiukan ”kypsempiä” nuoria. Leiriavustajat voivat tukea sekä isosia että leiriläisiä ja toimia linkkinä nuorten ja aikuisten vetäjien välillä, Penttinen tuumii.

Noormarkun kirkkovaltuuston puheenjohtaja Kristiina Huhtanen puolestaan on tyytyväinen uuden vapaaehtoistyön pankin liikkeelle lähtöön.

- Jalkauduimme kylän keskustan marketteihin jakamaan materiaalia ja kertomaan vapaaehtoistyön pankin toiminnasta. Järjestimme aihetta käsittelevän tilaisuuden myös Söörmarkussa. Olemme saaneet nyt noin 20 uutta vapaaehtoista.
Noormarkun seurakuntaväki etsii joukkoonsa erityisesti työikäisiä vapaaehtoisia.

- Toiminnassamme on mukana noin 200 vapaaehtoista, jotka ovat pääasiassa nuoria tai iäkkäämpiä ihmisiä. Työikäisten nelikymppisten osuus on aika pieni, Huhtanen summaa.

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua Noormarkun seurakunnan nettisivujen kautta tai ottamalla yhteyttä kirkkoherra Kari Penttiseen. Vapaaehtoisvoimia tarvitaan esimerkiksi tiekirkkopäivystyksissä ja erilaisten tapahtumien järjestelyissä.

Maarit Kautto

15.5.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva