Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kisast toisee…

Kuva: Kisast toisee…

Sillai o menty täs ny koko kevät kisast toisee. Väjel o ollu monellaist jännäämist. Puhu ny ittestäni vaa, et ole ninko nykysi flauteerattas jääny koukkuu usseempaaki kilpailuu. Onneks ne sentää ny alkaa osaltas loppuu jos sit silti samatiä tullee taas uut tilal.

O tanssattu tähtei kans, vahrattu jääkiako mailmamestaruuskisoi, kuulusteltu jo ennakkoo euroviisui ja eurovaaliehrokkaistakki o jo käyty polemiikkii. Näis ny vaa jottai esimerkkei monist kilpailuist. Olemmää vahrannu ja jännänny stääki paremmuusmittelöö, et kenest o erilaiseks malliks?

Joku saattaa funteerat et kyl o silläki halvat huvit ja nii onki, mut omapa o asjani.

Tanssii tähtei kans koukutti pyhäehtoisi vahtaamaa ja ihhaileeki kui paljo ne tähret viiko aikan oppi taas uut ja sai ittestäs irti sit kilpailus. Voi stää klänninkei klitterii ja naamai paklaamist. Ei ollu pöökäämisel ja fiffaamisel mittää määrää sano vaa. Oli siin taustaväjel käret ollu tyät täyn. Oli krovvimmastakki naamavärkist taiottu salonkikelpost. Seki plastiikkalääkäri ko pörröö klipsuttii ja aikalai tuunattii ja stailattii nuareni vuasil ja ny sit passaa kommeil reklaameissas vaikkei pärjännykkää. Ei ollu silti munka miäleeni, ko oli nii ittees täyn ko Pinomäe saapas. Tykkäsi kyl siit Roosast ja se tarmokkuurest, mutte sit siit kauheest krakotuksest siin purotukses. Loppukilpailu oli mialuist katteltavvaa ja etukättee osas kyl arvat jo tulokse. Molemmat parit oli suruistas hualimat hyvvii kilpailijoit ja tyylil valkannu lopetuskipalees. Olisko niis hiuka ja pisteit kalasteltu??

Jääkiakko tälläs penkkiurheilija moneks ehtooks telku viäree jännää. Suamalaisii kannustettii vissii nii siäl kelloi maas ko tääl kotonakki. Joutu ne mee kommeet pojat monie haasteitte ettee ja klaaras aika hyvi sihe astikka, ko sit putos ja tällättii kottii lähtee. Joku oli nii kohno ko takkii tuli, et oli linjapiili klasist vilauttanu paljast peffaas. Fyi olkoo… Mää tykkää siit Nummeliinist ain vaa ja harmitti se loukkaamine kamalasti. Niko Kapane pörrösenäs o ja melkone epeli ja ain löytää kiako piänestäkki ravost. Se kommentaattori Nupe oli nuallu kuantalos kans ninko mone mee muistama Tarna!p jakaus keskel päät. Hianoo muute se, ko Suami sai tuamaris loppukilpailuu, ei sin vaa kaikki pääsekkää. Luanaski sit siäl hyvi eikä tainnu kellää ol noka koputtamist. Viires loppujelopuks oli Suami ja siit ny sit yllööspäi vaa olumppialaisii kohti.

Euroviisut o vast eres ja aikalai hyvi saa Suame sakki laulaa niis esikarsinnois et klaaraa tiäs loppukahinoihi. Sikko tätä mu sepustustani tankataa tiäretää jo, millai o luanannu. Kyl se iha kiva kilpailukipale o, siin o hyvä rytmi, jottai uut, hiukka vanhaa ja se kyl tällää vanhemmanki jallaat naputtaa tahtii. Se lisäks esittäväl populal o voitotahtoo ja oikeet asennet. Onnee…

Miälekiinnol ole istunu ninko tatti vahtaamas ja semmost ykköse prokrammii, jos valkattii!p vammane, erilaine malli. Soli ulkolaist raamaa, mut mää tykkäsi. Kovvaa kouluu ne nuaret flikat siin joutu ja yks kerrallas sit purotettii pois. Oikee nätti ja muutonki vaatimatoi kuuro flikka pärjäs must hyvi, muttei sit kumminka iha loppuu astikka. Loppusuaral oli pyärätualilaine ja flikka jol vasen käsi oli vaa tynkä. Jälkimmäine sit voitti lopult ja hyvä nii. Toise ittekeskeine ja toisii väheksyvä luanne ei olis tainnu kavvas kantaa vaik sissuu piisaski.

Eurovaalit o tulos ja ehrokkait jo trahteerattaa. Määki paiskasi vesisattees kät Eurooppa-päivän usseemma kans. Oli saanu fiini homma plosottaa se vanha Shuumanni jupileumi siält Eetuaukio lavalt. Harmi et kahjaa oli nii hiuka, iha kouralline vaa kuulustelemas.

Ulla Leino

15.5.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva