Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Mattilat Satakunnan Vuoden Yrittäjäperhe

Kuva: Mattilat Satakunnan Vuoden Yrittäjäperhe

Perheyritys Maalausliike Heino Oy:tä pyörittävä Mattilan perhe valittiin Satakunnan vuoden 2009 yrittäjäperheeksi. Jo kolmannessa polvessa toimiva yritys perustettiin vuonna 1969.

Kun Erja Mattilan vanhemmat, Inkeri ja Reijo Heino perustivat yrityksen, elettiin alalla hiljaista aikaa, mutta 1970-luvun rakennusbuumi nosti yrityksen lentoon.

Nyt taantuma ei Erja ja Pauli Mattilan ja lasten Iiro ja Asta Mattilan vetämän yrityksen toiminnassa näy. Tällä hetkellä yritys työllistää 30 työntekijää.

– Jos ei kesällä tällä alalla töitä ole, kannattaa vaihtaa alaa. Ainakin lokakuulle asti töitä on tiedossa ja harvoinpa niistä tietää puolta vuotta aikaisemmin, luonnehtii Pauli Mattila.

Syksyä pitemmälle hänkään ei lähde ennustamaan, vaan muistuttaa 1990-luvun rakennusalan kuumemittarin laskeneen niin nopeasti, ettei ehtinyt kissaa sanomaan.

Rakennusmaalausten ja julkisivutöiden lisäksi yritys tekee teollisuudelle erilaisia kunnostustöitä ja lattioiden pinnoitustöitä. Tärkeänä tukijalkana tällä hetkellä toimii Teollisuuden Voiman kanssa solmittu yhteistyösopimus, mikä työllistää jatkuvasti 3-5 työntekijää. Nyt vuosihuoltotöissä työntekijöitä on yli kymmenen.

Töitä on tuonut myös Olkiluodon kolmosyksikön rakennustyöt ja tällä hetkellä noin puolet henkilöstöstä työskenteleekin Olkiluodon saarella.

Perheen sisällä on tehty selvä työnjako. Pauli vastaa yrityksen toiminnasta, Iiro Olkiluodon maalaamosta ja OL3:ssa tapahtuvasta toiminnasta. Jani Heino hoitaa OL1:ssa ja OL2:ssa tehtävistä töistä. Erjan ja Astan vastuulle kuuluu yrityksen paperitöistä huolehtiminen.

Teollisuuden lisäksi yrityksen asiakkaita ovat myös rakennusliitteet. Paikallisten rakennusliikkeiden lisäksi asiakkaina ovat myös Skanska ja Hartela, joiden kautta työmaat aukeavat välillä kauempanakin.

Kaukaisin työmaa on ollut Serbiassa, Suomen suurlähetystön ja residenssin saneeraustyöt, mutta pääosin työkenttä löytyy sadan kilometrin säteeltä.

Pari vuotta sitten yritys rakennutti toimitiloiksi hallin Sampaanalan kaupunginosaan ja toimintaa laajennettiin yrityskaupalla myös Säkylään. Säkylän Köörnummen hiekkapuhaltamossa ja maalaamossa työskentelee viisi työntekijää.

Jouko Veijonaho

14.5.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva