Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ulvilan valtuusto äänesti taas nauhakaupungin kumoon

Ulvilan valtuusto päätti uudestaan maanantaina Harjavallan, Nakkilan ja Kokemäen kanssa tehdyn kuntaliitossopimuksen purkamisesta. Päätös syntyi äänin 20–15.

 

Äänestykseen jouduttiin, koska kaupunginhallitus, jossa enemmistö edelleen puoltaa nauhakaupunkia, ei ryhtynytkään panemaan valtuuston päätöksiä täytäntöön, vaikka niin lupasi noin kuukausi sitten valtuuston uhatessa hallitusta erottamisella.
Kaupunginhallitus toi valtuustolle esityksen, jossa kuntaliitossopimuksen purku palautettiin uudelleen käsittelyyn.
Seppo Käyrä (kesk) esitti, että irtisanomisen sopimusoikeudelliset vaikutukset selvitetään ensin, ja vasta sen jälkeen asia tuodaan valtuustoon. Anne Sippola (kok) kannatti.

Ari Harju (sd) esitti sopimuksen irtisanomista ja Matti Lankiniemi (vihr) kannatti.

Kaupunginhallitus äänesti ensin asian käsittelyn jatkamisesta tai pöydälle panosta. Äänin 20–15 päätettiin jatkaa käsittelyä.

Tämän jälkeen Sirkka Saari, kaupunginhallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja, esitti, että uusi uljas Ulvila perustettaisiinkin eli edellisen valtuuston viime joulukuussa tekemä päätös saatettaisiin voimaan.

Tällä esityksellään Saari pyörsi valtuustolle antamansa lupauksen tyytyä valtuuston enemmistön päätökseen. Kimmo Vepsä (kok) kannatti Saaren esitystä.

Saaren esitys asetettiin vastakkain Harjun esityksen kanssa, ja lopputulos oli sama, eli äänin 20–15 kuntaliitossopimus hylättiin.

Kuntaliitossopimuksen purkamisen puolesta äänestivät kaikki SDP:n valtuutetut, kaksi kokoomuksen valtuutettua, neljä keskustalaista, kaksi vihreiden edustajaa, perussuomalainen ja kristillisdemokraatti.

Sote-yhteistyöneuvottelujen jatkamisesta Porin kanssa ei äänestetty, vaan päätettiin valita sote-seminaariin kolme viranhaltijaa ja viisi luottamushenkilöä varajäsenineen ensi viikon hallituksessa.

Äänestystä tarvittiin vielä siihen, annetaanko Matti Koskelan,, Reijo Lepistön ja Heikki Santa-Nokin kunnallisvalitukseen lausunto vai ei. Valtuusto totesi äänin 20–15, että lausuntoa ei enää tarvita, koska kunnallisvalitus on menettänyt merkityksensä.

Heli Kokko

11.5.2009 20:25

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva