Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Peruskorjattu Ulvilan yhteiskoulu vihittiin käyttöön

Kuva: Peruskorjattu Ulvilan yhteiskoulu vihittiin käyttöön

Perusteellisen remontin läpikäynyt Ulvilan yhteiskoulu vihittiin maanantaina käyttöön reilusti etuajassa. Määräaika saneerauksen valmistumiselle oli vasta heinäkuun alussa.

(Kahdeksannen ja yhdeksännen luokan tytöt esittivät vihkiäisjuhlassa vauhdikkaan High School Musical 3 -elokuvaan perustuvan tanssin.)

Rehtori Marianne Nurmo-Heikkilä kiitteli sitä, että lähes kaksi vuotta kestäneen projektin aikana koululaisten ja rakennusmiesten yhteiselo on sujunut varsin joustavasti.

- Nyt meillä on nykyaikainen koulu, joka täyttää sekä viihtyisyyden, teknisen tason että turvallisuuden kriteerit.

- Ulvilan yhteiskoulu on oppilasmäärältään Satakunnan suurimpia. Koululaisia on noin 540 ja aikuisia työntekijöitä 85, Nurmo-Heikkilä totesi.

Vihkiäisjuhlassa puhunut maaherra Rauno Saari painotti koulun roolia paikallisen vapaa-ajantoiminnan ja kulttuurin keskuksena. Koulurakennukset halutaan aktiiviseen käyttöön aamusta iltaan.

Saari kuitenkin muistutti, että uudet seinät eivät pelkästään riitä, vaan tärkeintä on, mitä seinien sisäpuolella tapahtuu.
- Jatkuva uuden tiedon tulva, monikulttuurisuus, lisääntyneet syrjäytymisongelmat ja kotikasvatuksessa tapahtuneet muutokset kasaavat paineita koulun harteille. Koululle on tullut vastuuta myös arjen hallinnan opettajana.

- Erityisesti haluaisin painottaa kouluterveydenhuollon resurssien turvaamista. Toivon, että valtiovalta voisi antaa kunnille selkeät normit kouluterveydenhuollon henkilöstömääristä, Saari kiteytti.

Ulvilan yhteiskoulu on otettu käyttöön syksyllä 1982. Nyt valmistuneessa saneerauksessa ulkoseinät ja kantavat rakenteet pysyivät paikoillaan, eikä opetustiloja laajennettu. Tasakatto muutettiin aumakatoksi.

Rakennuksen ulkoseinät saivat lisää lämmöneristettä ja ne verhoiltiin sementtikuitulevyillä sekä peltikaseteilla.

Toiminnallisista muutoksista suurin on tiloihin rakennettu aluekeittiö, jossa valmistetaan 2 500 ateriaa päivässä kahden ruokalistan periaatteella. Yhteiskoulun tarve on 600 ateriaa päivässä, loppu ruoka kuljetetaan muihin Ulvilan kouluihin ja päiväkoteihin.

Saneerauksessa opettajien tilat tehtiin toiseen kerrokseen. Pääporras rakennettiin entisen ruokasalin paikalle ja uusi ruokasali entisen keittiön paikalle. 

Saneerauksen kustannukset olivat yhteensä noin 8 miljoonaa euroa. Valtionosuutta hanke sai kaikkiaan noin 2,8 miljoonaa euroa.

Maarit Kautto

12.5.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva