Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SAK:n puheenjohtajakisassa käydään likaista peliä

Kuva: SAK:n puheenjohtajakisassa käydään likaista peliä

Palvelualojen ammattiliitto PAMin jäsenet ovat sydämistyneet Hymy-lehden kirjoitteluun PAMin puheenjohtajasta Ann Selinistä. PAMilaisten mielestä kirjoittelun taustalta löytyy SAK:n puheenjohtajakisa.

SAK:n puheenjohtajakilpailussa käydään nyt likaista peliä, sanoo porilainen Anita Reunamo.

Reunamo on kuulunut viisitoista vuotta SAK:n valtuustoon, ja hän on PAMin edustajiston 1. varapuheenjohtaja ja Hotelli- ja ravintola-alan Porin osasto 707 :n puheenjohtaja.

Reunamo ihmettelee erityisesti kirjoittelun ajankohtaa, juuri SAK:n valtuuston kokouksen alla, eli kokouksen, jossa valitaan liiton uusi puheenjohtaja.

Ann Selin jättäytyi pois puheenjohtajakisasta ja asettui tukemaan Lauri Lylyä. Seliniä mollaamalla halutaan ilmeisesti mollata varsinaista ehdokasta.

Reunamo on lähettänyt Hymyyn palautetta, jossa hän muun muassa ihmettelee kirjoittajien
motivaatiota ja sitä, että he eivät kirjoita omilla nimillään, vaan esiintyvät ”Hymyn työryhmänä”.

Reunamoon ovat ottaneet yhteyttää kirjoittelusta närkästyneet PAMin aluetason ihmiset, myös tavalliset rivijäsenet.
– Peli jota nyt käydään, on valtuutettujen ja kentän ihmisten halveeraamista. SAK:n arvoihin on kirjattu solidaarisuus ja demokraattisuus, koen tällaisen kirjoittelun loukkaukseksi koko SAK:n järjestöporukkaa kohtaan.

Lehti hyökkää Reunamon mielestä paitsi Selinin myös yleensä naisten kimppuun kirjoittamalla naisten keskinäisestä kärhämöinnistä ja siitä kuinka naiset estivät Selinin valinnan puheenjohtajaehdokkaaksi jne.

–  PAMin SAK:n valtuutetut pyysivät ensimmäisinä Ann Seliniä asettumaan SAK:n   puheenjohtajaehdokkaaksi, muitakin pyytäjiä oli. Ani mietti kauan, lopulta hän kuitenkin kieltäytyi ehdokkuudesta.

– Kun SAK:n puheenjohtajaehdokkaiden esittelytilaisuus oli ohi, keskustelivat PAMilaiset SAK:n valtuutetut keskenään ehdokkaista ja huomasivat olevansa samalla linjalla siitä, kuka olisi oikea henkilö SAK:n puheenjohtajaksi.

– Keskustelu asiasta oli perusteellinen ja jokainen kertoi mielipiteensä. Puheenjohtajan tehtäväksi annettiin saattaa tieto julkisuuteen, ja Ann Selin kertoi medialle, että valtaosa PAMilaisista valtuuston jäsenistä on asettunut Lauri Lylyn valinnan kannalle.
Reunamo lisää, että SAK:n kahden suurimman liiton, PAMin ja JHL:n, jäsenet ovat pääasiassa naisia ja molemmissa on vahva naispuheenjohtaja, Tuire Santamäki-Vuori jälkimmäisessä.

– Muut SAK.n liittojen puheenjohtajat ovat pääasiassa miehiä. Ilman naisten tukea ei kumpikaan puheenjohtajista olisi luottamustehtävässään.

Heli Kokko

12.5.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva