Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SAK:n valtuutetut povaavat tiukkaa vaalia puheenjohtajasta

SAK:n satakuntalaiset valtuutetut povaavat äärimmäisen tiukkaa vaalia, kun SAK:n valtuusto torstaina valitsee keskusjärjestölle uuden puheenjohtajan. Kävi vaalissa kuinka tahansa, valtuutetut katsovat, että SAK on voittaa jo pelkästään sillä, että nyt puheenjohtajaa valitaan aidolla demokratialla eikä kabineteissa.

 

Lauri Ihalaisen (sd) valinta on SAK:n edunvalvontajohtajan Lauri Lylyn (sd) ja Paperiliiton liittosihteerin Petri Vanhalan (sd) kauppa, vaikka kolmantena ehdokkaana puheenjohtajan pestiä tavoittelee myös Metalliliiton jäsen Jorma Jurmu.

Vaali ratkeaa käytännössä jo torstaiaamuna ennen valtuuston varsinaista kokousta, kun sosialidemokraattinen ryhmä päättää ehdokkaastaan. Tämä ehdokas myös valitaan puheenjohtajaksi.

Sekä Lylyllä että Vanhalalla on vankat tukijansa: Lylyn takana ovat erityisesti SAK:n palvelualat, kun taas teollisuusliitot liputtavat Vanhalan puolesta.

JHL:n edustajana valtuustoon kuuluva pääluottamusmies Harri Siitonen Porista on Lylyn kannalla, mutta hänen mukaansa kaikki ehdokkaat kelpaisivat keskusjärjestön puheenjohtajaksi.

- Urakehitys ja aikaansaannokset SAK.n edunvalvontaosaston johtajana puoltavat Lauri Lylyn valintaa puheenjohtajaksi. Hän on käynyt läpi sellaisia kiirastulia ja on ollut synnyttämässä myös teollisuuden suurliittoa TEAMia, joten hän pystyy mielestäni hoitamaan parhaiten myös puheenjohtajan tehtävän, Siitonen sanoo.

Hän odottaa torstaina tiukkaa vaalia, eikä valinta ole missään tapauksessa läpihuutojuttu.

- Tilanne näyttää olevan sellainen, että kumpi tahansa voi voittaa.

Paperiliittoa SAK:n valtuustossa edustava pääluottamusmies Jouko Aitonurmi Raumalta kannattaa ymmärrettävästi SAK:n johtoon oman liittonsa Petri Vanhalaa.

- Olen kylläkin siitä onnellisessa asiassa, että käy vaalissa kuinka tahansa, niin Paperiliitto voittaa. Jos emme saa SAK:hon omaa puheenjohtajaa, niin Vanhala jää Paperiliittoon, ja sekin on liiton voitto. Petri on pystyvä sekä keskusjärjestön puheenjohtajana että Paperin liittosihteerinä, sanoo Aitonurmi.

Hän on tyytyväinen siihen, että SAK:n luottamushenkilöillä on nyt aito valintatilanne.

- Tämä on demokratiaa, jonka puutteesta ay-liikettä on välillä syytetty.

Aitonurmi tosin kummastelee joitakin vaalitaistelun piirteitä, ja eikä hän ymmärrä PAM:n puheenjohtajan Ann Selinin (sd) lausuntoja asiassa.

- Selin on loukkaantunut ikään kuin siitä, että Vanhala tuotiin ehdokkaaksi väärällä tavalla jostakin ulkopuolelta. On SAK:n voitto, että vaalissa on useita ehdokkaita, Jouko Aitonurmi pohtii.

Jukka Vilponiemi

12.5.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva