Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauma haluaa katsoa Varsinais-Suomen kortit erikoissairaanhoidosta

Rauman kaupunginhallitus päätti lähteä hakemaan vaihtoehtoja Rauman aluesairaalan (RAS) erikoissairaanhoidon jatkumiseen ja kehittämiseen esittämällä neuvottelupyynnön myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille.

 

Rauman tavoitteena on löytää ratkaisu, jolla RAS:n toiminta voisi jatkua vähintään samantasoisena kuin nyt jo jonka avulla toimintaa voitaisiin kehittää edelleen.

Neuvotteluja jatketaan myös Satakunnan sairaanhoitopiirin kanssa, vaikka yhteistä näkemystä ei Kumppanuushankkeen tahto-osaneuvottelussa maaliskuussa löytynyt.

Rauman kaupunki on esittänyt neuvotteluissa, että leikkaustoiminta ja siihen läheisesti liittyvä RAS:ssa vielä jäljellä olevaa päivystysvalmiutta ei tulisi siirtää Poriin.

Seuraava neuvottelukosketus Rauman kaupungin ja Satakunnan sairaanhoitopiirin välillä asian tiimoilta on siirtynyt elokuulle.
Nyt kaupunginhallitus esittää virallisesti neuvottelupyynnön myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille. Tarkoituksena on selvittää, millaisen ratkaisuvaihtoehdon Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri voisi tarjota Rauman aluesairaalan ja raumalaisen terveydenhuoltojärjestelmän kehittämiseen.

Nyt tehdyllä esityksellä neuvottelut aloitettaisiin Rauman kaupungin siirtymisestä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin osakkaaksi ja siihen liittyvistä muista asioista.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä toimii useita, väestöpohjaltaan Raumaa pienempiäkin aluesairaaloita ja niitä kehitetään jatkuvasti.

Lopullisen ratkaisun Rauma tekee vasta kun neuvottelutulos Satakunnan sairaanhoitopiirin kanssa on tiedossa ja myös muut vaihtoehdot on selvitetty.

Jouko Veijonaho

5.5.2009 08:21

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva