Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ulvilan sopu ei pitänytkään

Pari viikkoa sitten Ulvilan kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen välille solmittu aselepo ei pitänyt, kun kaupunginhallitus maanantaina käsitteli nauhakaupungin kuntaliitossopimuksen purkamista ja Porin seudun sote-neuvottelujen aloittamista. Lisäksi kh:n nauhaenemmistö halusi ryhtyä valmistelemaan tutkintapyyntöä kaupunginjohtaja Arto Saarista vastaan.

 

Kaupunginhallituksen oli eilen tarkoituksena päättää valtuuston enemmistön kannan mukaisesti, että se vihdoin vahvistaa valtuuston aiemman päätöksen purkaa Harjavallan, Kokemäen ja Nakkilan kanssa tehty kuntaliitossopimus.

Samalla oli määrä tehdä päätös kerran katkenneiden sote-neuvottelujen aloittamisesta taas Porin seudun kuntien kanssa.
Valtuustolta synninpäästön erottamisen sijasta saanut kaupunginhallitus ei kuitenkaan pitänyt sanaansa, vaan kokoomuksen, vasemmistoliiton ja keskustan voimin nauhaenemmistö jatkoi viivytystaisteluaan.

Kh päätti äänin 7-4 viedä kuntaliitossopimuksen purkamisen vielä kerran valtuuston päätettäväksi.  Esityksen teki Matti Saarinen (vas) ja sitä kannatti Tapani Kankaanpää (kok). Heidän esityksensä puolesta äänestivät kokoomuksen Sirkka Saari, Ari Ruoho ja Tiina Ahonen sekä keskustan Seppo Käyrä ja Karita Kleemola.

Vähemmistö, johon kuuluivat demarien Seppo Virtanen, Leena Jokinen-Anttila ja Anni Kulmala sekä vihreiden Tero Järvelä olisivat vahvistaneet valtuuston päätöksen saman tien.

Sote-neuvottelut kh päätti käynnistää, mutta sitä ennen tarvitaan kh:n enemmistön haluama seminaari. Tämä päätös oli yksimielinen.

Valtuuston päätöksestä tehty valitus menee äänin 7-4 valtuuston lausunnolle, kun vähemmistö olisi todennut, ettei valitus ole enää ajankohtainen.

Nauhariitelyn jälkimaininkina syntynyt nauhaenemmistön ja kaupunginjohtaja Arto Saarisen välinen kiista ei sekään ratkennut nyt, vaan äänin 7-4 kaupunginhallitus päätti antaa lakimiehen valmisteltavaksi tutkintapyynnön Saarista vastaan.
Valtuusto käsittelee riitoja ensi maanantaina.

Nauhakaupungin muut kunnat ovat jo todenneet liitossopimuksen rauenneeksi.

Jukka Vilponiemi

5.5.2009 08:54

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva