Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Patolampiteatteri jatkaa lappilaisperinnettä

Kuva: Patolampiteatteri jatkaa lappilaisperinnettä

Lapin kulttuuriperinne jatkaa porskuttamista kuntaliitoksesta huolimatta. Lapin Patolampiteatteri tuo ensi kesänä näyttämölle jo 15 omatuotantonäytelmän.

Kuva: Anja Hämäläinen, Erkki Koskialho ja Pulmu Elonen odottavat malttamattomina ulkoharjoitusten alkamista ja Patolampiteatterin lavasteiden uusimista ”Nyt soppa on valmis”-näytelmää varten.

Nyt on soppa valmis-näytelmä pyörähtää perinteisesti käyntiin Lapin löylypäivien ympärillä. Perinteistä on myös se, että näytelmä toteutetaan täysin lappilaisvoimin ja ohjaajana toimii edelleen Anja Hämäläinen.
Hämäläinen toimii myös Pulmu Elosen kanssa näytelmän käsikirjoittajana. Heidän yhteistyönsä on toiminut neljässä viimeisessä näytelmässä. Sitä ennen Hämäläisen kirjoittaja-aisaparina toimi Saila Mäkilä.
- Näin monen näytelmän käsikirjoittaminen tuo myös stressiä, kun joutuu miettimään tuleeko toistoa, ja tuleehan sitä, kertoo Hämäläinen.
Tällä kertaa kirjoittajat lähtivät työhönsä pohtimalla, mikä asia nyt olisi pinnalla ja mille ihmiset voisivat nyt nauraa. Pohdinta jäi tällä kertaa lyhyeksi ja aiheeksi nousi ihmisten lyhytjänteisyys ihmisten elämässä ja parisuhteissa.
- Tämä innoitti kirjoittamaan uusioperheiden tarinan, jossa on samassa perheessä useampia sukunimiä, valottaa Hämäläinen.
Tarina kertoo kahdesta, samassa rivitalossa asuvasta uusioperheestä. Hämäläisen mukaan luvassa on ihmissuhdesekoilu viimeisen päälle, mutta myös kevyttä komediaa karrikoituine henkilöineen, eli juuri sellaista mistä patolampiteatterilaiset tykkäävät.
Tarina kertoo Östermanin ja Kanasten uusioperheistä, joilla on lapsia myös muista suhteista. Joukoon tulee näytelmän aikana myös salassa pidetty, Klaus Kanasen Ruotsissa asuva tytär.
Näytelmän tapahtumat sijoittuvat nyt elettävään aikaan ja Östermanien tuplarippijuhlien aikaan.
Kaukana asuvat sukulaiset saapuvat juhliin jo edellisenä päivänä ja muutenkin sekalaista seurakuntaa saapuu sekoittamaan naapurin ruotsalaistytär, jonka olemassaolosta naapurit tietävät, mutta kotiväki ei. Niinpä naapurukset päättävätkin, että  Bo Österman esiintyisi vähän aikaa tyttären isänä ja majoittaisi hänet.
Tästä viimeistään saadaan soppa aikaiseksi, kun vielä värikkäät sukulaiset vielä sopivasti hämmentävät sitä.
Näytelmän rooleissa tulee esiintymään 19 lappilaista ja jo perinteiseen tapaan näyttämöharjoitukset aloitetaan vapun jälkeen.
Näyttämölle pitää vielä ennen ensi-iltaa saada uudet lavasteetkin. Eli nykyinen mökki vaihtuu paritaloksi.
Kymmenen kertaa esitettävän, Soppa on valmis-näytelmä tulee Patolampiteatterin ensi-iltaan 26. heinäkuuta.

Jouko Veijonaho

30.4.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva