Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin ulkoinen kuva parantunut

Kuva: Porin ulkoinen kuva parantunut

Muutama vuosi taaksepäin elimme Porissa aika rauhallista ja harmaata aikaa nykymenoon verrattuna. Tietenkin on aina henkilöitä, jotka siitäkin asiasta ovat toista mieltä. Porin jazzjuhlat ovat laajentuneet Suomi Areenan kautta laajaksi yhteiskunnallisen keskustelun foorumiksi, jossa liikutellaan eurooppalaisia ja suomalaisia huippupolitikkoja.

Olen sitä mieltä, että MTV ja kaimani Esa Nieminen toivat Porille suuren mahdollisuuden, jos osaamme käyttää sen johdonmukaisesti hyväksemme. Tällaista julkisuusmahdollisuutta ei monelle suomalaiselle kaupungille suoda.

Olemme saaneet tai meille työnnettiin myös RMJ-juhannusjuhlat Raumalta. Molemmissa kaupungeissa näillä juhlilla on vastustajansa ja puoltajansa. Juhlien pitäminen Porissa sopii, koska Kirjurinluodon areena on mielestäni niille oiva paikka, mutta juhlalle pitää antaa sille kuuluvat toiminnalliset puitteet.
Areenan takana oleva leirintäalue antaa mahdollisuuden suurten ulkoilmatilaisuuksien järjestämiseen, mutta alue on mielestäni hoidettava toimivaan kuntoon niin sähkön, vesi- ja viemärihuollon kuin tieliikennetoteutuksenkin osalta.
Megakonsertti syksyllä suurine odotuksineen tuo julkisuutta Porille, mutta samalla se tuo mukanaan myös suuria ihmismassoja niin kuin edellisetkin tapahtumat. Ihmisten mukana  kulkee suuret määrät euroja. Niistä osa jää kaupunkimme yrittäjille ja sitä kautta veroeuroina kaupungin kassaan.

Porin areena ja sen ympäristö alkaa saada laajempaakin suosiota ja tunnettavuutta. Minulla oli tilaisuus olla mukana, kun pohdittiin mahdollisuutta, että VC "rätticitikoiden" maailmankokous pidettäisiin Porissa vuonna 2013. Suomeen saapuisi noin 2 500 autoa kautta maailman.
Järjestäjät ovat valitsemassa Poria sen vuoksi, että puitteet ovat juuri sellaiset kuin tämän tyyppinen tilaisuus vaatii. Tämä on yksi esimerkki siitä, että areenan kaltaisella toiminnallisella alueella on jatkossakin käyttöä. Alueeseen on satsattu  Porin kaupungin taloudellisia voimavaroja ja olen vakuuttunut, että nämä investoinnit tuovat satsaukset aivan varmasti takaisin.
Porin Seudun Matkailu Oy Maisa on järjestelmä, jonka tehtävänä on tämän laatuisten tilaisuuksien hankinta Porin seudulle. Sen toiminta tuo esille Porin aluetta matkailukohteena. Tavoitteena on, että Porista ja Porin seudusta muodostuu vetovoimainen tapahtumapaikkakunta. Olen vakuuttunut, että Maisan toiminta laajentaa Porin seudun ja Porin  tunnettavuutta tapahtumien järjestäjänä.

Kirjurinluoto sai viime vuonna vihdoinkin oman kesäteatterin. Sitä saatiinkin odottaa jo miltei liian kauan. Onneksi löytyi yksi "rämäpäinen" näyttelijäyrittäjä, joka pani kasaan toimivan kokonaisuuden.
Olen ollut Porin kaupunginvaltuustossa vajaat 30 vuotta. Kirjurinluotoa on kehitetty, mutta mielestäni liian hitaasti. Suuri unelma, ainakin minulta jäi toteutumatta, kun konserttitalo jäi suunnitteluvaiheeseen. Jos se olisi toteutettu, alkaisi Kirjurinluoto olla täydellinen kokonaisuus. Mutta tälläkin asialla oli vastustajansa ja puoltajansa, enkä halua sen hankkeen toteutumatta jäämisestä enää sen enempää spekuloida.

Olen kokenut yhden kovan lama-ajan Porissa ja se tapahtui Puuvillatehtaan palon jälkeen kun työttömyytemme oli yli 25 prosenttia. Me käytimme kaupunginvaltuustossa samanlaisia puheenvuoroja kuin nytkin tai tulemme käyttämään.
Vielä nykyisen laman vaikutukset eivät  Porissa näy täysillä. Mutta meidän pitää niihin  varautua ja etenkin ensi vuoteen 2010. On muistettava, että me selvisimme edellisestä lamastakin, vaikka pessimistejä oli tukuttain joukossamme.
Porin kaupunginvaltuustolla riittää pohdittavaa 15.6., kun saamme koko säästöpaketin käteemme. Tiedän jo nyt, ettei talouden tasapainoittaminen tule olemaan millekään poliittiselle ryhmälle helppoa. Vastuunkantajia kuitenkin tarvitaan ja meidän sosialidemokraattien on tähän joukkoon kuuluttava.

Työväen juhla lähenee. Kokoonnumme jälleen Porin torille 1.5. klo 11.00 kuulemaan perinteistä vappuohjelmaa ja EU-vaaliehdokas Jani Sievistä. Nauttikaamme vapusta ja muistakaamme käydä vaaliuurnilla 7.6.
Tätä kolumnia iltamyöhäisellä kirjoittaessani puhelin soi ja poikani ilmoitti iloisen uutisen:  sinusta on tullut toistamiseen tuffa. Poika syntyi 27.4. noin klo 22.00. Näin Fanni-sisko sai "Kaappo"-veljen ja mummu ja tuffa toisen lapsenlapsen.
Näissä merkeissä toivotan kaikille lukijoille iloista vappumieltä!
Esa J Wahlman

30.4.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva