Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman satamalaajennukselle määräraha äänestäen

Rauman kaupunginvaltuusto hyväksyi selkeällä 46-3, yksi tyhjää äänestystuloksella satamaliikelaitoksen uudet toiminnalliset tavoitteet ja 42 miljoonan euron investointimäärärahat.

 

Investoinneista Ulko-Petäjäksen kenttä- ja täyttötöiden ensimmäisen osan, yhdeksän miljoonan euron määrärahasta äänestettiin vihreitten varavaltuutettujen esityksestä. Äänestyksessä hei saivat taakseen vain yhden vasemmistoliittolaisen äänen.
Samalla valtuusto hyväksyi myös satamaliikelaitoksen peruspääoman tuotoksi kuluvalle vuodelle reilun kaksi miljoonaa euroa ja tulostavoitteeksi 1,8 miljoonaa euroa.
Toiminnalliseksi tavoitteeksi kaupunginvaltuusto hyväksyi sataman säilymisen Suomen suurimpana paperisatamana ja länsirannikon suurimpana konttisatamana.
Ulko-Petäjäksen investointien lisäksi kaupunginvaltuusto ositti sataman johtokunnan käyttöön konttisataman ja laiturin rakentamiseen 15 miljoonaa euroa, nosturihankintoihin kahdeksan miljoonaa ja syväväylän ruoppaamiseen kymmenen miljoonaa euroa sataman osuutena.
Samalla kaupunginvaltuusto vastasi myös Petäjäksen rakentamista vastustavien kansalaisadressiin, jossa vaadittiin myös kansalaiskeskustelun aloittamista asiasta.
Kansalaiskeskustelun jatkamista kannatti myös Tapio Ailasmaa (vas) joka halusi sitä varten jatkoaikaa. Hän kertoi ymmärtävänsä sataman laajennustarpeen, mutta äänesti kuitenkin vihreiden rinnalla Ulko-Petäjäksen määrärahan hylkäämistä.
Vihreitten Pasi Alonen olisi nähnyt satamaa kehitettävän mieluummin toimintaa tehostamalla ja ottamalla seuraavaksi laajennussuunnaksi suoraan eteläisten saarien tulevaisuuden vaihtoehdon.
Merkillepantavaa kokouksessa oli, että keskustan taholta päätöstä ei vastustettu, vaikka sieltä suunnalta on aikaisemmin heitetty ajatuksia Rauman sataman kehittämisen lopettamisesta ja yhteistyön tiivistämistä Porin sataman kanssa.
Investointeihin tarvittavat määrärahat löytyvät käytännössä sataman omasta kassasta. Rahaa on jäänyt menneinä vuosina käyttämättä, koska laajennushankkeita ei ole päästy toteuttamaan valitusten takia.
Pahiten tilanahtaus haittaa tällä hetkellä konttisatamassa, mikä estää jo konttiliikenteen merkittävän kasvun.

Jouko Veijonaho
 

28.4.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva