Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kui???

Kuva: Kui???

Kui, pruukataa me porilaiset kyssyy ussei ja eri asjoist. Tämä täst ittekulleki tullee tilanteit, jokka pannee kysymää et kui. Mää e ol niit jokka miälelläs purnaa, mut kantaa kyl ota, totkai ota. Ussei sit kuule kyl vaa vastaukse, et ei voi verrat… No miksei voi, senku vertaa vaa. Tälläi nuukuusviikol jos koska pakkaa harmittaa ja kyssyy et kui?

Kui nua aurausmerkit täytyy ain rikkoo, potkii poikki taik vaa vaik varraastaa? Kunnei niit jälliil olevii kerät seuraavaa vuat varte pois ja korjuu? Eik solis vaik passeli suvityä jollekki sakil koululaisii? Samatiä tälläis ne sit reeraa uut käyttöö varte ja siin samal oppis niit värtteeraa ja vissii viäl kampraattejaski viisaa. Tosa mee rannaski o ollu jokune niit oranssei merkkei täst lähistölt makkaamast pelastettui, muttei kaupunkimiähet niit ol mihinkä ohiajjaissas viäny korjuu. Ny noo kyl äyrääst jo varottamas ja tarpees.

Kui tommone, luulisi tyyriski pelastusrenkas, joka joest jo viime syksyn pärjättii o saanu koko talve ol ninko tyrkyl tos töyrääl?? Eikä stääkää ol viäty mihinkä suvitamineitte säilytysplassil ninko pyykkilaitureitte fölis talveks. Ny joku voi meinat et miksette itte ol viäny?? Niimpä taik lykänny joel vaa ettiippäi, ninko jokuset näyttää tekevä.

Kui se tälläki rantatiäl nii kaivattu tiäkrapa lykkää se kovasti tarpeellise tiäainekse töyrääst allaas höylätessäs.? Eik se ny olis parempi saar kaikki mahrolline kura klomppeines noitte kuappai fylläämissee, ettei oviklasit ihmiste kirjahyllyis tämätäst linjapiili taik tivolikuljetuste ohittais valla tulis hulluiks tärinäst? Määki oli jo kerriinny ruakkoomaa ranna päällisi puali roskuist ja oikee jo haravoitteeki, mut annas ol, ko se höylä lykkäs savet ja ruahotöppäreet siit tiäreunast rantaa sin mu apilaviljelysteni peitoks. Ny e tiär porraisko vai naurasko ja antas vaa ol, ko se o ny tämä ajjaa meininki. Tiät siin saatii taas levitettyy ninko varkai ja ohittamine suurel faarttillakki mahrolliseks. Jokusil o se käsitys, et soo kaupunki omistammaa se ranta tääl peräl, muttei se ol, ko tontit jatkuu vesirajjaa astikka. Se rantatiä o aikoinas ollu kärrytiä, jost sit iha tollai vaa värkättiiki autoil mentävä tiä. Nykysi kyl kysseealane talvisi noil suuril vehkeil, ko vesi o viruttanu monest kohtaa rantatöyrää jo valla tiähes. Me fyllättii vuasii takasi rantaa suuril kivil ja siks o saatu se viäl pittää. Semmostakki vois kyssyy, et kui jokuset tual yläjuaksul tällää kaikemailma törkyy jokkee ja tääl alajuaksul sit se konto pyssää rantoihi?? Näyttää ruakottomalt ja onki stää nii kavva ko sit ruaho kasvaissas armahtaa.

Kui nuat tiäsivvui ja pyärtäneitte puskai ja puitte klipsuvat masinat saa tehr ja jättää noi ruakotoint jälkee kyssyy ja ihmettellee moni tääl ja muallakki? Viäl viimevuatiste vähtei jäljet o näkyvis ja rummii. Siit vaa leikkuri yllöös ja puskist viärää ninko väkisi tiäpualeine ossuus ja kaikki törky jää sit sihe, vissiinki luannomukasesti kai. Enne sentää ko tehtii ns. savottaa, tällättii koko puskakränä juurest poikki ja viätii pois kompostoitavaks taik sit poltettii.

Kui meist ihmisist o tullu semmossii, ettei millää ol ennää mittää vällii?

No ens viikol kumminki fiirataa sotaveteraanei ja jokkaine tykönäs voi tuttujas muistaa jollailai. Flakukki fleijaa oikee virallisesti maanantain ja sanotaa yhres kiitos kaikil veteraaneil…Eks vaa??

Ulla Leino

24.4.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva