Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin Ässissä melkoisia muutoksia hallituksissa

HC Ässät Pori Oy:n hallitus piti maanantaina tiedotustilaisuuden, jossa käytiin läpi seuran tulevaisuuden suunnitelmia. Puheenjohtaja Pentti Aholan kertomana todettiin, että kauden talous jää plussalle, joten nyt urheilutoiminnassa on menossa muutosprosessi.

Mutta jo tiistaina pääomistaja Porin Ässät ry:n hallitus kokoontui ja sen seurauksena viisi HC Ässät Pori Oy:n ja Porin Ässät ry:n jäsentä erosi. Poislähteneiden nimilista on kova, sillä Aholan lisäksi myös Ässät ry:n puheenjohtaja Jussi Helavirta jätti itse eroilmoituksensa.

 

Ässien johtoryhmässä tapahtui merkittäviä muutoksia, sillä Ahola oli myös ry:n hallituksen varapuheenjohtaja, Helavirta oli Oy:n hallituksen jäsen, Risto Kuparinen oli jäsen sekä Oy:ssä että ry:ssä, Ilpo Harju Oy:n jäsen, Joni Hautajärvi ry:n jäsen.

Tiistaina Ässien hallituksista lähteneessä ryhmässä on melkoinen joukko teollisuuden johtotehtävissä toimivia henkilöitä: Ahola (Boliden), Helavirta (Luvata), Hautajärvi (Norilsk Nickel) ja Harju (Sachtleben Pigments).

- Viisi henkilöä valtasi Ässät ja on turha hienostella, etteikö taustalla ollut hallituksen jäsen Olli Kaski, jonka ryhmän toiminta tapahtui puheenjohtaja Helavirran selän takana. Samalla hämmästelen sitä, ettei lähin alaiseni, toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki, pitänyt minua ajan tasalla tapahtumista, joista kyllä taustalta löytyy suunniteltu homma. Tällaista toimintaa pidän halpa-arvoisena, koska eritoten seuran talous oli kunnossa ja nyt myös urheilulliseen puoleen satsattiin ammattitaitoisesti.

- Olisi tietenkin ollut kunniakkaampaa lähteä seuratoiminnasta toisella tavalla. Erittäin pahoillani olen Risto Kuparisen puolesta, sillä hän toimi sekä Oy:n että ry:n hallituksissa täysillä ja siitähän kertoo sekin, että muutama vuosi takaperin hän oli pahoilla hetkillä myös HC Ässät Porin Oy:n väliaikaisena toimitusjohtajana, kertoo Pentti Ahola.

Ahola kiteyttää nykyisen tilanteen johtuvan pyrkyryydestä. Ry:n hallituksen jäsen Arvo Tähtinen teki taustalla työtä oman poikansa (Markku Tähtinen) jatkosopimuksen eteen, jossa tavoite oli kolmen vuoden sopimus kuusinumeroisella summalla.

Jarmo Liuhala

23.4.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva