Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hallinto-oikeus hylkäsi ydinvoimala-alueen kaavavalitukset

Turun hallinto-oikeus hylkäsi valitukset Eurajoen kunnanvaltuuston Olkiluodon osayleiskaavaa koskevasta päätöksestä, sekä Rauman kaupunginvaltuuston päätöksestä muuttaa Rauman pohjoisten rantojen osayleiskaavaa.

 

Eurajoen kunnanvaltuusto hyväksyi viime vuoden toukokuussa osayleiskaavan Olkiluodon saarelle sekä sitä ympäröiville saarille ja vesialueille.

Hallinto-oikeus katsoi tiistaina päätöksen olevan laillinen.  Hallinto-oikeuden mukaan vuorovaikutus kaavaa laadittaessa oli järjestetty maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämällä tavalla. Toisaalta osayleiskaava perustui riittäviin tutkimuksiin ja selvityksiin. Kaava täytti maankäyttö- ja rakennuslaissa yleiskaavalle säädetyt sisältövaatimukset. Siitä ei myöskään aiheudu maanomistajille kohtuutonta haittaa.

Eurajoen kunnanvaltuuston päätöstä vaadittiin Olkiluodon alueen kiinteistönomistajien valituksessa kumottavaksi muun muassa sillä perusteella, että kaavassa osoitetun Satamatien uuden linjauksen osalta. Linjausta vaadittiin siirrettäväksi tien alku- ja keskiosalta 100 metriä sisämaahan päin.

Valituksissa vedottiin myös kunnan taloudellisiin sidoksiin loppusijoitusyhtiöön sekä luottamushenkilöiden jääväämättömyyteen asiaa käsiteltäessä.

Hallinto-oikeus katsoi kuitenkin, että asiassa ei ole esitetty sellaista perustetta, jonka nojalla osayleiskaavan hyväksymisen olisi katsottava koskevan henkilökohtaisesti Eurajoen kunnanvaltuutettuja tai heidän läheisiään, eikä päätös ole esteellisyysperusteilla syntynyt virheellisessä järjestyksessä.

Myös Rauman kaupunginvaltuuston äänestyspäätöksellä syntynyt päätös viime vuoden syyskuulta Rauman pohjoisten rantojen osayleiskaavan muutoksesta oli hallinto-oikeuden mukaan laillinen. Osayleiskaavan muutoksessa osoitettiin ohjeellinen aluevaraus maanalaiselle korkea-aktiivisen jätteen loppusijoituslaitokselle.

Kaavapäätöksellä ei ratkaistu laitoksen sijoittamista Rauman kaupungin alueelle. Laitoksen mahdollinen sijoittaminen ja rakentaminen ratkaistaan erillisessä menettelyssä ydinenergialain säännösten mukaisesti.  

Myöskään valituksessa esitettyä teknisen lautakunnan jäsenen jääviyttä ei hallinto-oikeuden mukaan ole syntynyt.

Hallinto-oikeuden päätöksistä voi valittaa edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Jouko Veijonaho

23.4.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva