Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sosialidemokraatit lisäsivät kannatustaan osuuskaupan vaaleissa

Sosialidemokraatit etenivät Satakunnan osuuskaupan edustajistovaaleissa, joiden tulos julkistettiin keskiviikkona. Sosialidemokraatit saivat edustajiston 50 paikasta nyt 14, kun vuoden 2005 vaaleissa puolue sai yhdeksän paikkaa.

 

Osuuskauppavaalien ehdokaslistoilla ei olut poliittisia tunnuksia, mutta kaikilla suuremmilla puolueilla oli ehdokaslistansa, ja eniten paikkoja saivat kokoomuksen ja keskustan ehdokkaat.

Satakunnan sosialidemokraattien toiminnanjohtaja Jukka Pirttinen piti puolueensa saamaa tulosta hyvänä, sillä 2000-luvulla SDP:stä on hänen mukaansa tullut jo merkittävä vaikuttaja osuuskaupan hallinnossa.

Porin jäsenalueen 24 paikasta demarit saivat viisi. Harjavallan, Euran, Luvian, Nakkilan ja Ulvilan jäsenalueen 10 paikasta SDP sai puolet eli viisi paikka, jossa lisäystä on yksi.. Huittisten, Kokemäen, Köyliön, Punkalaitumen ja Sastamalan jäsenalueen 7 paikasta demarit saivat kaksi paikkaa, kun puolueella ei aiemmin ollut lainkaan edustusta. Pohjois-Satakunnan jäsenalueen 9 paikasta demarit saivat myös kaksi, jossa lisäystä on kaksi.

Satakunnan osuuskaupan vaalit osoittivat, että S-ryhmän osuustoimintaa hallitsevat maakunnassa naiset. Uuden edustajiston jäsenistä naisia on 66 prosenttia ja miehiä 34 prosenttia. Myös jäsenalueiden suurimmat ääniharavat olivat naisia.

Edustajistoon valittiin Porista Markku Asmala, Diana Bergroth-Lampinen, Marja Flinck, Eija Hakala, Hanna Hilden, Marjatta Kaartinen, Oiva Kaltiokumpu, Jyrki Kangas, Bia Kaski, Antero Kivelä, Aila Korkeaoja, Eero Laurila, Lauri Merivirta, Sirkka Niemelä, Maija Nummelin, Eeva Pihlajamäki-Smith, Raimo Rintala, Marjatta Salonen, Anja Suckman, Reetta Uusitalo, Pekka Välimäki, Maria Väkiparta, Elina Wallin ja Ilona Wessman.

Harjavallan, Euran, Luvian, Nakkilan ja Ulvilan jäsenalueelta valittiin Heli Eskanen, Teuvo Luotola, Katriina Markkula, Irma Männistö, Elina Perkola, Sirkka Saari, Juha Tenho, Pirjo-Riitta Tuomela, Matti Uotila ja Sirkku Vilpas.

Huittisten, Kokemäen, Köyliön, Punkalaitumen ja Sastamalan jäsenalueelta valittiin Juhani Grönroos, Jorma Haapanen, Terhi Javanainen, Kaija Kalliolevo, Sisko Laine, Mika Stenfors ja Hanna Uusi-Kuitti.

Pohjois-satakunnan jäsenalueelta edustajiston valittiin Anna-Kaisa Hautala, Liisa Hulkkonen, Anne-Maija Kangas, Matti Rehula, Kari Saimala,, Keijo Silvola, Helena Suoranta, Anne Vastamäki-Ahola ja Tuula Vataja.

Vaaleihin osallistui 14 663 äänestäjää eli 29,6 prosenttia Satakunnan osuuskaupan jäsenistä.

Jukka Vilponiemi

23.4.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva