Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin säästölista meni uuteen valmisteluun

Pori P Porin kaupunginsairaalan remontin lykkääminen vuodella nostatti sosialidemokraatit takajaloilleen, kun Porin kaupunginvaltuusto maanantaina käsitteli varautumissuunnitelmaa kaupungin heikentyvän talouden varalta. Käsittely muodostui ”turpakäräjiksi”, jonka keskustelu venyi pitkälle iltaan. Lopputuloksena oli, että valtuusto äänesti säästölistan uuteen valmisteluun sosialidemokraattien, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten äänin 31-26.

 

Valtuuston oli määrä hyväksyä kiistelty säästölista, jolla kaupunki varautuu verotulojen romahtamiseen. Kaupungin verotulojen arvioidaan tippuvan 8 miljoonaa euroa, ja syntyvästä aukosta oli tarkoitus kattaa valtuuston päätöksellä suuri osa.

Kaupunginhallitus antoi varautumissuunnitelmasta - joka on itse asiassa lisäbudjetti – muodollisesti yksimielisen esityksen valtuustolle pari viikkoa sitten, vaikka sosialidemokraatit aluksi hangoittelivatkin vastaan. Maanantaina valtuustossa yksimielisyys ei ollut enää samaa luokkaa.

Sosialidemokraatit vetivät ryhmäkokouksessaan ”herneen nenään” erityisesti perusturvan karsinnoista ja kaupunginsairaalan saneerauksen lykkäämisestä, ja ryhmä toi kantansa esiin myös suuressa salissa. Varautumissuunnitelmassa oli karsittu kaupunginsairaalan remonttiin varattu 2 miljoonaa euroa, ja demarit päättivät ryhmässään tehdä palautusesityksen. Demarit halusivat varata kaupunginsairaalan remonttia varten tänäkin vuonna ainakin miljoona euroa, jolloin saneerausta voitaisiin jatkaa.

Yleiskeskustelussa kokoomus, vasemmistoliitto, vihreät ja keskusta olivat valmiita hyväksymään suunnitelman sellaisenaan, mutta sosialidemokraatit ryhtyivät heti Mikko Elon ryhmäpuheenvuorossa arvostelemaan pakettia epärealistisuudesta.

- Realistinen arvio on, että verotulot laskevat 10-12 miljoonaa euroa, ei 8 miljoonaa, eikä tuottavuuttakaan saa nousemaan paketissa luvattua 1,25 miljoonaa euroa, Elo sanoi.

Myös perusturvalautakunnan puheenjohtaja Ahti Salmi (sd) kritisoi suunnitelmaa puolustaen kaupunginsairaalan pikaista remonttia, koska talossa saattaa olla jopa hometta.

- Jokainen perusturvasta otettu euro haittaa joka tapauksessa kuntalaisten palvelua, Salmi sanoi.

Perussuomalaiset kritisoivat suunnitelmaa epädemokraattiseksi ja virkamiesten tekemäksi. Ryhmän vetäjä Ari Jalonen ehti ensimmäisenä vaatia asian palauttamista lautakuntiin asti, ja lopulta hänen ryhmätoverinsa Tommi Salokangas myös kannatti häntä.

Sosialidemokraattien Esa Anttila antoi palautusesitykselle tukensa, ja lopulta myös vasemmistoliitto päätti lähteä mukaan palautusrintamaan.

Jukka Vilponiemi

21.4.2009 12:28

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva