Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rahaa ja raadantaa

Kuva: Rahaa ja raadantaa

Mikael Liliuksesta, tästä rkp:n ent. puoluesihteerin vaatimattomasta pojasta vielä jokunen rivi vaikkapa asian vierestäkin.
Nythän me tiedämme senkin, että Liliuksen kuukausieläke on hyvin samansuuruinen kuin 38 muun suomalaisen keskimääräinen työeläke yhteensä. Kova poika siis – on huhkinut töitä saman kuin 38 ns. tavallista miestä tai naista.

Tuskin on tarpeen mainita, että esim. Huhtamäen hallituksen puh.johtajana Lilius kuittaa vuodessa tuommoiset 90 000 euroa + mahtavat kokouspalkkiot. 

Musikaalista ”Viulunsoittaja katolla” muistettu maitomies Tevje toivoi saavansa niin paljon rahaa, että voisi niillä rakentaa ties kuinka monet raput. Ja siinä joukossa yhdet sellaisetkin, jotka eivät johtaisi yhtään mihinkään.

Kyllä Liliuksen tuloilla, mistä ne kaikki sitten tulevatkaan, myös tuommoiset portaat rakentaisi. Onhan täällä rahalla rakennettu vallan portaitakin ja aina niille on seisojia riittänyt.  

Tätä Liliusta on kehuttu Fortumin suuruuden luojaksikin. Ja kun firma on oikein hyvin tuottanut voittoa, niin muutaman miljoonan rippu siitä on riittänyt johtajillekin.

Tuotakin asiaa nyt on tarkemmin muisteltu ja syynätty ja huomattu , että merkittävä osa tuosta voiton yhtäkkisestä kasvusta silloin Liliuksen alkuvuosina ihan yksinkertaisesti syntyi siitä, että loppuun saakka tileissä kuoletettua arvokasta ja tarpeettomaksi käynyttä kiinteistömassaa oli lyhyessä ajassa myyty eteenpäin.

Ja tätä firma harrasti kautta maan.    

Oli siinä tietysti muitakin syitä hyvää tulosta lisäämään, joista merkittävimmät olivat jo vanhalta Ivolta (Imatran Voima) perintönä saadut vesi- ja ydinvoimalaitokset.

Tämmöinenkin oli mahdollista, kun samoihin aikoihin maan hallituksessa istui ministereitä, joita ovelampia teollisuuspohattoja istui Fortumin hallituksessa.

Näyttää muuten istuvan vieläkin ja ottivat juuri komean selkävoiton Vanhasesta ja Häkämiehestä  määräämällä eläkeiäkseen 62 eikä 63 vuotta. Tämä tapahtui muutama päivä siitä, kun Häkänen ja Vanhamies, vai miten päin se nyt olikaan, olivat eduskunnan edessä vannoneet 63 vuoden nimiin.

Loppuyhteenveto tästä kaikesta kuulukoon sillä tavalla, että samaan aikaan Ruotsin puolella vastaavanlaisesta asiasta päätettäessä omistaja eli Ruotsin valtakunta sanoi, mitä tehdään ja patruunat tottelivat. Suomen hallitus osoittautui taas lammaslaumaksi. Ja me maksamme.
   
Hanurit soivat joku viikko sitten Porissa taas komeasti. Ruosniemen hanurit täytti 25 vuotta.

Juhlakonsertti kokosi salintäyden hanurimusiikin ystäviä, eräiden arvioiden mukaan 500 kuulijan määrä ylittyi komeasti. Hienoa oli olla mukana sitä juontajan paikaltakin todistamassa.

Lehtolan Antin ja kumppaneiden työ kantaa ja on kantanut hyvää satoa jo pitkään. Seuratkaapa kesällä Kultaisen harmonikan loppukilpailun televisiointia. Jos ei nuori koulupoika Hautamäen Timo ole kärkipäässä, niin en minä sitten haitarin soitosta mitään ymmärrä!  Timo on juuri niitä Ruosniemen poikia. 

Muutaman vuoden takaisen Kultaisen harmonikan voittajan Anne-Mari Kanniaisen moni vielä varmaan muistaa. Tämän kauden tämä vaalea kaunotar ja soittimensa lähes noitamainen hallitsija on mukana Sirkus Finlandiassa. Joku jo kertoi, että loppuparaatissa Anne-Marin soittama Säkkijärven polkka villitsee koko yleisön. Se on helppo uskoa, joten pitääpä käydä katsomassa.  
                
SDP:n ehdokaslista EU-vaaleissa on nyt täysi. Monipuolinen, jopa yllättävänkin monipuolinen se on, joten vaalityötä listan eteen kannattaa tehdä. Mahdollisuutemme pärjätä paranivat pastori Mitro Revon mukaan tulon myötä. Sopisikohan tähän vanha fraasi, että ”hänestä tulemme kuulemaan vielä”? Hyvin tuntui sopivan.         

Juhlitaan hyvät ystävät, toverit Vappua! Meiltähän se käy.

Timo Roos
    
  

21.4.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva