Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hyvä Ässät…

Kuva: Hyvä Ässät…

Tälläi stää pittää! Täst o ny hyvä jatkaa, vai millai? Tua jääkiakkokiäli o iha oma mailmas ja koita ny men sihe sissää niitte kiält funteerate ja siit lainate. Plassil siäl Isomäehallis e ollu, mut meria piti huale, et kaikki tuli kuulusteltuu ja fölis elettyy.

Suhone versus Tammine. Pellaajat ratkasee ko vaa pittää pääs kylmän. Maalivahrit o tasasii ja 6500 kannattajjaa kannustaa ja möykkää, niist tommone reiru 1000 Vaasast tullut. Patasyrän hakkaa, tunnelma, fiilinki oikee valla katos ja pohjalaine nöyryys vastaa porilaine ”hulluus”. Tammine liäkittää ja kuumaa pellii tarvitaanki ettei Ässäi tiä vaa viä tappio kaut mestiksee. Unelmafläiskintää koht alkuus. Kokemust ja näkemystki piisaa, kahja velloo ja meuhaa. Pyärii ja kiärii, painet paikasas, hiukka vaikeuksii, mut vantteraa alkuu Ässilt ja jäähy vastapualel. Ny sit ylivoimaa ja ykköstykki jääl. Mekkala kiihtyy, ylivoima pyärii, o tappamise meininki. Rauhallist lakasuu ja läksyt lujettu. Joku karvaa, laukoo ja ny sit rankastus pualestas porilaisil. Korkee maila ja iha turhapäite. Sportti o valla voimatoi, vislaus kaikuu ja kiirii, pyärähryksii vaaritaa reeraa. Kova niitti, paine ässäpääs ja kikkoi liia vähä. Tillaa hiuka ja taas melkost tiukkaa vääntöö, koko ajjaa prässätää. Muutama hyvä taklaus, taas huitomist ja jäähy, ylivoima Ässil. Laukaus ohi maali ja oikee rumputult, muutama hyvä pommi. Tammine riahaantuu, ilmakos..

Maali tuli, röyhkeesti haastettu ja kahja ulvoo ja kiittää Ässii. Ny jo laulaa hoilotettaa, hyvä me. Kovvaa taklaust ja meikäläiset rummuttaa kiakkoo. Patasyrän taistelee ja vettää ranteel semmose niiti, et peli o jo 2-0 meil. Sporttipakka taitaa ol iha hapoil, vaikeuksis ja summeriki soi. Nyrkit sojottaa jokusil, kailotettaa toisilles ja siittä vaa. Ny sit huilaamaa trykiks.

Rankastuksii tuli ja Tammine huitoo ja hossuu ninko heinämiäs. Syke nousee ja piiska vinkuu Sportil. Popula nauttii, kiakko pomppii ja me saaraa koppii. Pitkä syättö, kiako nappaus, taistellaa ja kolmas maali kottii. Meuhka kasvaa, Sportti nukkuu tai huilaa fletkunas kumminki. Ny valla ruakottommii avvaamissii vastapualelt, mut Ässät pittää pelis siistin. Ei silti jäähy saaraa ja vastustajat freistaa saar maalii, muttei mittää tul siittäkä reeraa, vaikeet o kovi heil. Karvataa ja pualt vaihretaa, sykkeet pumpulipilvis. Kaikki o ny piäles Sporttipojil, ain o maskii eres ja kova fleime päärys. Kaikki irtokiakot saaraa ittel ja hurme o pääl. Ässät paakaa, hyvä hyäkkäys, kiakko kulmaa ja faarttii piisaa. Taas soi summeri ja me johretaa.

Kolmas erä alkaa ja koht tullee ittel meil kaks jäähyy, voi pojat!! Iha turhaa vähtii. Väki tykkäis et rankastust toisillekki, mut ei vaa tul. Ässät taistelee, purkaa, kestää ja Tammine meuhkaa ja viittoilee ain vaa enemmä. Klaari peli, raari kääntö, pomppukiakko ja Suhonenki innostuu hiukka nevvoo ommiis. Paitsio, ohi mennee, kovat kiamurat ja jäähy tol Sportil.!p Rantapalloiki jo heitellää. Ässät painaa erellee, piäni jättö ja kiakko rännii, laukaus noilt, ei mittää onneks. Kilahti kyl tolppaa.. Ässil jäähy, ei tullukka. Yleisö mylvii, syättö sin ja tän, voi ei, taas kiakko katsomoo ja jäähy. Ny o jo lopu alkuu. Voitto tullee meil vai?? Oivalluksii ja rauhottelluu, hualimatontki, onneks ei maalii. Kanuna laulaa ja pyssyttää, ei ei lipsutteluks meni. Loppu lähenee, joku hassuttellee, malttii ny ja kiakko keskel…Ehtoo o porilaiste, väki pomppaa pystöö, viäl kerra ja sit soo sluut. Me voitettii, sittenki…Ässät liikaa!! Harmi ny koitu Sportil, mut sit joskus kai teillekki Aurinkokuninkas antaa oikeesti puale valtakuntaa???

Onneks olkoo ÄSSÄT, TE teitte se ja suuripiirtei tälläi…

Ulla H. Leino

17.4.2009 08:06

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva