Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kevät tekee työtään

Kuva: Kevät tekee työtään


Pitkään yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen osallistuneelle nykyhallituksen politiikka aiheuttaa pahaa mieltä ja ahdistusta. Niin kylmää ja itsekästä on kyyti ollut tämän nykyisen porvarihallituksen aikana. Turhaan tässä on odoteltu merkkejä paremmasta, vaikkapa esimerkiksi elintarvikkeitten hinnanalennuksista. Ei siinä paljon pitkään hehkutettu arvonlisäveron alennuskaan vaikuta, kun hinnat on viime aikoina nostettu Euroopan kärkitasolle. Pieni veroale ei tule merkitsevästi näkymään ainakaan sellaisen kukkarossa, jonka ruokamenot jo nyt ovat olosuhteitten pakosta alhaiset.

Talven selän taittaa kevät, valon vuodenaika. Kevät on uuden elämän ja kasvun aikaa sekä myös tietenkin uuden toivon aikaa.
Vaikeitten asioitten keskellä on syytä pysähtyä tarkastelemaan myönteisiä ja valoisia asioita. Tähän toivontekijöitten joukkoon kuuluu loppujen lopuksi aika monta viimeaikojen ilmiötä

Ensimmäisenä mieleen tulee, ettei Satakunta ole vielä joutunut aivan viimeisen päälle kärsimään yleismaailmallisesta lamasta. Työttömyysluvut eivät ole synkentyneet siihen malliin kuin maassa yleisesti, nuorten kesätyöpaikkojakin ounastellaan löytyvän lähes viime vuoden malliin.

Satakunnan kuntien osalta on hyvinkin myönteisenä merkille pantava Porin seudun sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alueen rakentuminen niin, että vuoden 2010 alusta päästään todelliseen yhteistyöhön.  Ja kun, toivon mukaan tämä kuvio vielä myöhemmin laajenee vaikkapa Ulvilan mukaan tulolla, voidaan iloksemme todeta selkeää parannusta satakuntalaisten kuntien yhteistyössä.  Ilahduttavaa on myös, että Ulvilan kunnallispoliittinen pattitilanne nauhakaupungin suhteen on purkautumassa ja perinteikkään kunnan asiat alkavat jälleen hoitua, niin, että tarpeelliset toiminnot ja kuntalaisten palvelut pystytään turvaamaan.  Intoa ja onnea vaan Ulvilan vastuullisille päättäjille. Nauhakumppaneittenkin on tämän jälkeen helpompi rakentaa tulevaisuuden kuvioitaan.

Ilahduttavaa on myös Porin lamantorjuntaote.  Ripeästi on tartuttu toimeen ja valmisteltu varautumissuunnitelma, jolla tähdätään kaupungin toimintojen jatkuminen ilman massiivisia palveluiden supistuksia, henkilökunnan lomautuksista puhumattakaan.  Positiivisella otteella pystytään torjumaan turhia pelkoja ja epävarmuutta.  Näin lyödään lamalle kapuloita rattaisiin ja näytetään mallia muille. Talousvaikeuksien keskellä halutaan turvata mm. kaupunkilaisten harrastusmahdollisuudet ja jätetään esim. työväenopisto säästövelvoitteitten ulkopuolelle.

Tulevasta kesästä on tulossa uusi näyttö siitä, että Pori on festivaalikaupunki.  Erittäin mittava ja monipuolinen on nimittäin jälleen Porin kesätapahtumien kirjo Suomi Areenoineen ja musiikkitapahtumineen rantajalkapalloturnausta unohtamatta. On syytä odottaa, että viimeistään ensi kesän jälkeen Pori on lunastanut asemansa yhtenä maamme johtavana tapahtumakaupunkina.

Unohtaa ei sovi myöskään hiuksia nostattaneen jääkiekkodraaman onnellisen lopun myönteistä ja urheilun ystävien maailmankuvaa vahvistavaa vaikutusta.  Vaikka olisihan sarjapaikka pitänyt varmistaa jo aiemmin pelaamalla, kuten jääkiekkokansa Ässiltä toistuvasti on vaatinut. Mutta tulipahan hieman ylimääräistä adrenaliinipiikkiä näin kesää odotellessa.

Myönteisenä asiana tulee mieleeni vielä niinkin arkinen asia kuin loppusijoitetun jätteen väheneminen Porin seudulla.  Varsin nopeasti näyttää kehittyvän satakuntalaisten järkevä, jätettä vähentävä asenne ja kierrätys. Vaikka näille kulmille muutama mäki vielä mahtuisikin, on sittenkin myönteistä, ettei niitä rakenneta turhasta elintasojätteestä.  Kierrätys on järkevää ja kannattavaa toimintaa.

Myönteisiä asioita löytyy vielä paljon lisääkin, itse kullakin omansa ja toivon mukaan mahdollisimman monta. Pysähdy siis nauttimaan niistä.

Kaiken kaikkiaan kevät on positiivista aikaa.  Ajattele positiivisesti, jaksat paremmin ja huolet unohtuvat edes hetkeksi.  Aurinko vaan itse kullekin… jaa muuten, kohtuudella ja järkevästi tietenkin.

Esa J. Anttila

16.4.2009 08:21

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva