Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin seutu juhlii TSL:n vuosia kirjoituskilpailulla

Kuva: Porin seutu juhlii TSL:n vuosia kirjoituskilpailulla

yöväen Sivistysliitto TSL viettää tänä vuonna 90-vuotisjuhliaan, eikä Porin seudun opintojärjestökään malta olla juhlimatta. Juhlavuoden ohjelma alueella on kulttuuripitoinen sivistystä kuitenkaan unohtamatta. Vuoden päätapahtuma on kirjoituskilpailu, jossa haetaan jäsenten kokemuksia TSL:stä.

Kuva: Ulla Mäntynen ja Tarja Terho-Sjöblom vetävät TSL:n juhlavuotta Porin seudulla.

Vuonna 1919 työväenliikkeen sivistysmiehen Väinö Voionmaan alullepanemana perustettu TSL on edelleen lähellä työväenliikettä ja sosialidemokraattista puoluetta. Liittoon kuuluu 35 jäsenjärjestöä SAK-laisista ammattiliitoista, SDP:stä sekä kulttuuri- ja sosiaalialan järjestöistä. Sivistystyö on edelleen TSL:n tärkein työkenttä, vaikka nykyinen yhteiskunta sivistystä tarjoaakin yllin kyllin.

Satakunnassa TSL:n ”korkeinta voimaa” edustavan Satakunnan piirin puheenjohtaja Ulla Mäntynen vakuuttaa, että työpaikoilla ja järjestöissä toimivilla opitonkerhoilla on edelleen kysyntää.

- Itse asiassa aikuiskulutuksen merkitys TSL:n ja muiden sivistysjärjestöjen sisällä kasvaa, koska valtio kohdistaa näille suunnatut avustukset lähinnä vain opintotoimintaan, kun aiemmin tukea saatiin myös kulttuuritapahtumiin, Mäntynen sanoo.

Satakunnassa TSL:llä on viisi paikallista opintojärjestöä, joista Porin seudun opintojärjestö on suurin: 65 jäsenjärjestöä, joissa 10 000 jäsentä.

Hieman yli 70 vuotias opintojärjestö toimii Porin lisäksi Ulvilassa, Luvialla, Noormarkussa ja Merikarvialla.
Järjestö liiton juhlavuonna panna vauhtia töppösiin, ja puheenjohtaja Tarja Terho-Sjöblom yrittää puhaltaa uutta henkeä mm. lopahtaneisiin Nuoriin Kotkiin ja Kotien puolesta ry:n toimintaa, jotka ovat Porin seudulla vetäneet viime vuosina niin sanotusti henkeä.

Juhlavuoteen kuuluu konsertteja ja näyttelyjä, jotka huipentuvat 1. syyskuuta pidettäviin avajaisiin. Silloin on myös TSL:n syntymäpäivä.

Vuoden päätapahtuma on kuitenkin kirjoituskilpailu ”Sanasavotta”, jonka aiheena on ”Minä ja TSL”. Sillä haetaan ihmisten kokemuksia järjestöstä esimerkiksi runon, novellin, laulun sanojen tai minkä tahansa kirjoituksen muodossa.
- Kirjoitusten muodossa voi antaa meille kaikenlaista palautetta, sanoo Ulla Mäntynen.

Elokuun puolivälissä päättyvän kilpailun juryssä toimivat Tarja Terho-Sjöblom, päätoimittaja Ulla Turkki ja kulttuurin moniottelija Sulo A. Savo.

Jukka Vilponiemi

16.4.2009 08:28

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva