Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Suomalainen haaveilee taloudellisesta riippumattomuudesta

Suomalaiset haaveilevat nykyisessä taloustilanteessa eniten taloudellisesta riippumattomuudesta. Näin kertoo Sampo Pankin yksityispankin teettämä tuore varallisuustutkimus. Tutkimuksessa selvitettiin, miten epävarma markkinatilanne on vaikuttanut ihmisten unelmiin sekä haaveiden ja merkittävien hankintojen toteuttamiseen.

 

Taloudellisesta riippumattomuudesta haaveilee eniten 36 % haastatteluun vastanneista runsaasta tuhannesta yli 18-vuotiaasta suomalaisesta. Toiselle sijalle nousee mahdollisuus tehdä isompia hankintoja niiden hintaan katsomatta (31 %), ja seuraaviksi unelma omien lasten taloudellisesta auttamisesta (23 %) sekä parempi asunto (20 %).

- Länsisuomalaisten unelmissa mahdollisuus tehdä isompia hankintoja niiden hintaan katsomatta nousee 36 prosentilla tärkeimpään rooliin ohi taloudellisen riippumattomuuden. Myös toive paremmasta asunnosta korostuu Länsi-Suomessa muuhun Suomeen verrattuna, kertoo Sampo Pankin yksityispankkiiri Kari-Pekka Pääkkönen.

Muuttunut markkinatilanne ei näytä tutkimuksen mukaan vaikuttavan suomalaisten haaveisiin ja niiden toteuttamiseen erityisen voimakkaasti. 55 % vastanneista ei ole lykännyt isompien hankintojen tekoa taantuman vuoksi, ja vain neljännes arvioi taloustilanteen vaikuttaneen ostopäätöksiinsä. 21 % kertoo alkaneensa säästää pahan päivän varalle, kun vastaavasti joka kymmenes on nopeuttanut suuria hankintojaan taantuman johdosta.

- Tutkimuksen mukaan taloustilanne on vaikuttanut vähiten haaveiden toteuttamiseen kaikkein varakkaimpien ja kaikkein vähävaraisimpien kohdalla. Länsisuomalaisten käyttäytymisessä ei ole suuria eroja koko maahan verrattuna, Pääkkönen jatkaa.
Tutkimus on tehty palvelemaan Sampo Pankin uudistettua yksityispankkikonseptia. Pääkkösen mukaan konsepti vastaa entistä

Paremmin suomalaisten yksilöllisiin tarpeisiin. - Yksityispankkiirina tarkoitukseni on vastata asiakkaan hoidosta kokonaisuutena. Kokonaisvaltainen palvelumme tarjoaa ratkaisuja, jotka vaihtelevat suuresti asiakkaan tilanteesta ja yksilöllisistä ominaisuuksista riippuen.

Mikko I. Elo

16.4.2009 08:43

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva