Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Valtioneuvosto tehnee Porin-Noormarkun liitospäätöksen ensi viikolla

Kuva: Valtioneuvosto tehnee Porin-Noormarkun liitospäätöksen ensi viikolla

Porin ja Noormarkun ensi vuoden alussa toteutuvaksi aiottu kuntaliitos saanee lopullisen sinetin ensi viikolla, jolloin valtioneuvoston odotetaan tekevän virallisen liitospäätöksen.

Kuva: Ari Vaitiniemen mukaan nyt vain odotellaan kuntaliitospäätöstä.

Vaikka liitoksen valmistelut voivat alkaa virallisesti vasta tuon päätöksen jälkeen, ovat ne jo epävirallisella tasolla pitkällä. Esimerkiksi jo nyt on sovittu, että kuntien yhdistynyt 86-jäseninen valtuusto kokoontuu ensimmäisen kerran 1. kesäkuuta Noormarkussa.

Porin kaupungin ja Noormarkun kunnan kesken on asetettu jo useita virkamiestyöryhmiä valmistelemaan yhdistymistä, jonka on siis tarkoitus tapahtua ensi vuoden alussa. Poliittisella tasolla valmistelua johtaa kunnanhallituksista koostuva ohjausryhmä.

Noormarkun kunnan talouspäällikön Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmen mukaan yhteisen ensi vuoden talousarvion laadinta käynnistyi virkamiestyönä huhtikuun alussa, ja mikäli valtioneuvoston päätös ensi viikolla tulee, kaikki valmistelutyö saa lisävauhtia.
Sekä Porissa että Noormarkussa valmistaudutaan siihen, että päätös todella saadaan lähipäivinä. Päätöksen odotetaan olevan valtioneuvostollekin helppo, sillä molemmissa kunnissa päätös syntyi helposti, eikä päätöksestä valitettu.

- Nyt vain odotellaan, sanoo Noormarkun kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja, sosialidemokraattien Ari Vaitiniemi, joka kuuluu myös kuntaliitoksen valmistelua johtavaan ohjausryhmään.

Parhaillaan Noormarkun kunnallispoliitikot vääntävät kättä siitä, mitkä ryhmät ja ketkä henkilöt valitaan Porin kaupunginhallitukseen, Noormarkku-toimikuntaan ja lautakuntiin. Ensimmäinen neuvottelu ryhmien välillä oli tiistaina.

Selvää on nyt vain se, että Porin laajennettuun kaupunginhallitukseen Noormarkusta valitaan yksi jäsen kokoomuksesta, keskustasta ja sosialidemokraateista, ja Noormarkku-toimikunnan paikkajako noudattaa Noormarkun kunnanhallituksen nykyistä paikkajakoa.

Vasemmistoliitto saa valita ensimmäisenä, minkä lautakuntapaikan se Porista haluaa.

Nimet eivät ole vielä selvillä, mutta yhden Noormarkun hallitusjäsenistä pitää olla nainen. Suurin kiista syntyneekin siitä, mikä kolmesta ryhmästä luovuttaa miespaikkansa naiselle, sillä niitä johtavat nykyisen kunnanhallituksen puheenjohtajisto: Jouko Kataja (kok), Mikko Hatanpää (kesk) ja Ari Vaitiniemi (sd).

Jukka Vilponiemi

Lue lisää torstain Uudesta Ajasta.

 

16.4.2009 08:58

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva