Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lauri Lyly vahvimmilla SAK:n puheenjohtajaksi

SAK:n edunvalvontaosaston johtaja Lauri Lyly on ehdokkaista vahvimmilla SAK:n seuraavaksi puheenjohtajaksi. UP-uutispalvelu kysyi valinnan tekevän SAK:n valtuuston jäseniltä, kenet pitäisi valita järjestön seuraavaksi puheenjohtajaksi.
Ehdolla ovat Lylyn lisäksi Paperiliiton liittosihteeri Petri Vanhala ja Tornion Outokummun entinen Metallin pääluottamusmies Jorma Jurmu.

 

UP tavoitti 121 valtuuston jäsenestä 109. Heistä 36 tuki Lylyä ja 11 Vanhalaa. 38 vastaajaa kertoi, ettei heillä ole vielä kantaa asiaan. 24 ei halunnut kertoa kantaansa.
 Kyselyssä myös osa Vanhalaa ehdolle pyytäneiden teollisuusliittojen edustajista kertoi olevansa Lylyn takana. Vanhalaa pyysivät kisaan mukaan Metalliliitto, Paperiliitto, Kemianliitto, Puu- ja erityisalojen liitto sekä Viestintäalojen ammattiliitto.
 Teollisuusliitot hakivat ehdolle uudistajaa, jolla on vuorovaikutustaitoja, kykyä avoimuuteen ja rutkasti päättäväisyyttä, jolla asioita viedään eteenpäin.
 - Vanhalalla on niin monipuolinen osaaminen kuin yhdellä ihmisellä voi näissä hommissa käytännössä olla. SAK:laisessa liikkeessä ei ole toista, jolla olisi yhtä laaja-alainen työnkuva ja osaaminen, Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto kehui.

Lylyä ehti liitoista ensimmäisenä tukemaan Palvelualojen ammattiliitto PAM, jonka hallituksesta ja pamilaisista valtuuston jäsenistä valtaosa ilmoitti maaliskuun lopussa kannattavansa Lauri Lylyä seuraavaksi puheenjohtajaksi.
 - Kävimme avoimen keskustelun puheenjohtajan valinnasta. Sekä hallituksemme että liittomme SAK:n valtuuston jäsenten ehdoton enemmistö kannattaa Lylyä. Näemme hänellä olevan tehtävään vaadittava osaaminen ja kokemus, PAM:n puheenjohtaja Ann Selin totesi.
 - Muita ehdokkaita paremmaksi Lauri Lylyn nosti erityisesti vahva neuvottelukokemus ja -osaaminen, jonka hän on saanut SAK:n edunvalvontaosaston johtajana ja aikaisemmassa tehtävässään Sähköliiton puheenjohtajana.
 Pamilaiset näkivät Lauri Lylyllä olevan parhaat edellytykset SAK:n puheenjohtajana edistää myös palvelualojen työntekijöiden asioita.
 - Hän on halunnut löytää keinoja alimpien palkkojen nostamiseen seuraavan sopimuskierroksen tavoitteita haettaessa.
 PAM:lla on SAK:n valtuustossa 21 valtuutettua

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ilmoittautui Lylyn tukijaksi huhtikuun alussa. JHL:n hallituksen ja SAK:n valtuuston JHL-ryhmän yhteinen kokous päätti asiasta yksimielisesti.
 - Lylyn puolesta painoivat ennen kaikkea vahva kokemus, laaja osaaminen ja näytöt vaativista tehtävistä ay-liikkeessä ja yhteiskuntavaikuttamisessa, puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori kehui.
 - Arvioimme, että hänellä on ehdokkaista paras osaaminen vastata SAK:hon kohdistuviin haasteisiin.
 JHL on SAK:n suurin jäsenliitto. Sillä on 23 edustajaa järjestön valtuustossa.
 Viimeksi Lylyn tukijaksi ilmoittautui Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU. Järjestön liittovaltuusto päätti asiasta yksimielisesti viime perjantaina.
 PAU pitää Lauri Lylyn vahvuuksina neuvottelu- ja sopimustoiminnan laajaa osaamista, toimivia neuvottelu- ja yhteiskuntasuhteita sekä vankkaa kokemusta.
 - SAK on tulevina vuosina suurien haasteiden edessä, joihin Lylyllä on puheenjohtajaehdokkaista parhaimmat valmiudet vastata.
 PAU:lla on valtuustossa neljä edustajaa.
 Liitoista Lylyn taakse ovat ilmoittautuneet myös Sähköalojen ammattiliitto, jolla on neljä valtuutettua ja Suomen Merimies-Unioni, jolla on kaksi valtuutettua.
SAK:n valtuusto valitsee Lauri Ihalaiselle seuraajan 14. toukokuuta.

Mika Peltonen/UP-uutispalvelu

9.4.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva