Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kuivalla maalla ja jäällä

Kuva: Kuivalla maalla ja jäällä

Pertti Paasio, ministerin arvonimensäkin hyvin ansainnut, täytti vuosia. Radio ja lehdistö arvostivat päivänsankaria ja hänen laadullisesti sekä määrällisesti merkittävää työuraansa.
Kysäisin ystävääni onniteltuani, aikooko hän lunastaa lupauksensa uudesta kirjasta. Pepe sanoi, että kyllä tarkoitus sellainen on. Jäämme siis odottamaan teosta.

Toivottavasti saamme muistelmat. Löytyyhän hyvämuistisen miehen muistin pohjalta meille muillekin ammennettavaa. Oli suuri vahinko, kun Kalevi Sorsan hyvin alkanut kirjallinen muistelu katkesi juuri käynnistyttyään.
Pertti Paasio oli mukana etenkin 1980-luvulla SDP:n ja eduskunnan sellaisissa vaiheissa ja tapahtumissa, joista ei paljoa ole vielä kirjoitettu. Ja kirjoittamista kyllä olisi vaikkapa eduskunnan puhemiehen ja puolueen puheenjohtajan vaihtumisesta ja paljosta muustakin. Kirjoittaa pitäisi mielestäni jo siksikin, että noista vaiheista ja vuosista liikkuu perin toisistaan poikkeavaa tietoa. Jäämme siis odottamaan.       
Pääministeri, kepun puheenjohtaja Vanhasen seikkailut vastakkaisen sukupuolen seuraa tai seuraan hakiessa on ollut surkuhupaisaa luettavaa. Eikä aina suinkaan kunniaksi sen paremmin omalle puolueelleen kuin koko hallituksellekaan.
Juuri kun on näyttänyt siltä, että pahin on jo ohi, niin eiköpä vain taas jostakin ponnahda uusi tekstiviesti- tai sähköpostituttavuus. Oletan, että mitta ainakin kepun sisällä alkaa olla jo kukkuroillaan.
Minulle on mieleen muistunut vuosikymmenten takainen oppilaani, sanotaan nyt vaikkapa Pekka. Mettäkulmalla kaksistaan äitinsä kanssa asunut Pekka oli hiljainen, syrjään vetäytyvä poika meidän kouluun tullessaan.
Vaan kohtapa jo syksyn ensi viikoilla alkoivat tytöt kertoa, että Pekka nipistelee. Olin muutaman päivän välitunnit Pekan seurana. Menimme yhdessä leikkeihin muiden kanssa, kilpailujakin järjestimme ja kas kummaa, joskus Pekkakin voitti.
Muutamassa päivässä Pekasta oli tullut uusi Pekka, nipistelyt jäivät siihen. Järkeilimme opettajatoverieni kanssa, että Pekalta oli puuttunut seuran hakemisen tekniikka. Siitähän se nipistely kertoi.

Oma taitonsa se seuran hakeminen ja löytäminen on jo koulupojilla. Saati sitten aikuisilla valtiopäivämiehillä. Kaikella kunnioituksella arvellen Matti Vanhaselta puuttuu sosiaalisista taidoista ainakin yksi – kyky solmia luontevia kontakteja vastakkaiseen sukupuoleen.
Vähän pirunilkisestikin tässä voisi kysyä, miten kummassa se tähän mennessä ainoa vaimo löytyi. Onnistuiko homma sen takia, että silloin ei vielä tainnut olla kännyköitä eikä sähköpostia?   
     
Jääkiekkoa tulee seurattua aktiivisesti. Tätä kirjoitellessani en tiedä vielä, kuinka päättyy tiistain peli Porin Ässien ja Vaasan Sportin välillä. Tai voisihan sen sanoa, että Juhani Tammisen ja Alpo Suhosen kesken.
Par´aikaa täällä muuten pelataan tuossa kilometrin päässä uudistetussa hallissa naisten jääkiekon MM-otteluita. Hyviä pelejä näkee sielläkin.
Lehtiä lukemalla ja telkkaria katselemalla on tullut siihen käsitykseen, että tämä Tamminen voi päästellä, ja päästeleekin, suustaan mitä vain. Suhoselle vastaavasta määrättiin sakkoa ja kieltoa, mutta Tammiselle ei.
Yksi selitys Tammisen mesomiselle ja sen sietämiselle lienee siinä, että hän meuhkaa turvallisesti kokoomuskaton alla, Suhonen ei. Kotopuolessa pruukattiin tuommoisia tammisia sanoa kohveleiksi. Se ei ollut kovin mairitteleva arvio, mutta kylläkin osuva.

Jos nyt kävisi niin, että Sport, siis Tamminen, ei liigaan nousisikaan, ei sekään jäisi ihan seurauksitta. Kokoomuksen EU-ehdokaskiintiöön tehtäisiin jo valmiiksi mainostetulle Tammiselle tilaa, niin oletan.
Jos taas Tamminen ensi syksynä valmentaa Sporttiaan liigajoukkueena, niin ennenkuin kausi on keväässä, on Tamminen jo hankkinut itselleen ikävyyksiä, jos tuomarien ja liigajohdon kantti vaan on kestänyt.
Ja seuraavana syksynä Sportillakin on jo sitten uusi valmentaja. Ja se on saletti, sanoisi tähän arvostamani UA:n urheilutoimittaja Jarmo Liuhala ja minä nyt tässä. Liuhala varmaan myös tietäisi, käyttikö Tamminen aktiiviaikanaan kypärää.
 Joskus nuoruuden päivinä tuli tähän ajankohtaan sopien toivoteltua raivokasta munajuhlaa. En tee sitä nyt, vaan toivotanpa hyvää pääsiäistä teitille kaikille.
Timo Roos

7.4.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva