Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Talvinopeusrajoitukset poistuvat ensi viikon alussa

Turun tiepiiri poistaa talvi- ja pimeänajan nopeusrajoitukset Satakunnankin maanteiltä 6.-7. huhtikuuta välisenä aikana. Ajankohta on kutakuinkin normaali, sillä viime vuosina nopeusrajoituksia on vaihdettu tiepiirin alueella maaliskuun lopulla tai huhtikuun alussa.


 

Pääteillä 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä rajoitus nousee 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta niitä tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi rajoitus.

Tiehallinto muistuttaa, että ajokelit voivat vaihdella vielä paljonkin tienkohdittain ja vuorokaudenajoittain. Vaikka talviajan nopeusrajoitukset nyt poistuvatkin, on autoilijoiden syytä sovittaa ajonopeutensa olosuhteiden mukaan. Merkityt nopeusrajoitukset eivät ole ohjenopeuksia, vaan turvallinen ajonopeus saattaa olla huomattavastikin tätä alempi.

Autorengasliitto puolestaan tiedottaa, että myöhäinen kevät on lykännyt kesärengassesongin käynnistymistä. Liitto peräänkuuluttaakin autoilijoilta malttia ja huolellisuutta renkaiden vaihtoon. Nastarenkaita kannattaa käyttää niin pitkään kuin talviset keliolot ovat uhkana.

Nastarenkaita saa käyttää tänä keväänä 20. huhtikuuta asti tai kun keli sitä edellyttää. Nastattomien talvirenkaiden käytölle ei ole rajoituksia, mutta niitäkään ei suositella ympärivuotiseen käyttöön.

Lainsäätäjä on kytkenyt nastarenkaiden sallimisen pääsiäiseen, jotta lomareissut tehtäisiin varmuuden vuoksi vielä talvirenkailla. Pääsiäisen vaihtuvasta ajankohdasta johtuen nastakauden päättyminen vaihtelee meillä maaliskuun lopulta toukokuun alkuun.
Autorengasliitto muistuttaa, että laki edellyttää kesärenkailta vähintään 1,6 millimetrin urasyvyyttä, mutta turvasuositus sadekelillä on vähintään neljä milliä. Renkaan urasyvyys vaikuttaa ratkaisevasti sekä vesiliirtonopeuksiin että jarrutusmatkoihin märällä tienpinnalla.

Oikeilla rengaspaineilla kukin voi pienellä vaivalla parantaa turvallisuutta sekä säästää luontoa ja lompakkoa. Keskivertoautoilija voi säästää rengas- ja polttoainekuluissa vähintään 10 euroa kuukaudessa. Samalla laskukaavalla suomalaiset säästäisivät vuosittain jopa 100 miljoonaa euroa oikeita rengaspaineita käyttämällä.

Maarit Kautto

3.4.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva