Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kevvää kuplii…

Kuva: Kevvää kuplii…

Voi elämäkevät ja kukkiva nuaruus, vai millai stää pruukataa sannoo. Se kukkiva nuaruus taitaa ol niit meennee talve lummii mu kohrallani, mut tost elämäkevvääst ei kai kukkaa meist etukättee tiär, koska se kohral rookaa. Kevvää merkkei täs ny jo o syynätty tryki aikaa, mut kui ollakkaa siin sit kävi? Yhten yän tuli lunt enemmä ko tarpeeks. Koko tianoo oli ko joulune postikortti ja kevvää tulo jäi valla se lumifloska al. No kyl se vanha hokema et uus lumi o vanha surma piti nykki paikkas. Lumi meni oikee kunno sattee flotina fölis yht pia ko oli tullukki ja ny ollaa sit taas kevvää korval. Oli ne muute kottaraiset ihmeisäs siit lumest ja vissii kauhuisaski. No lauluharjotuksiis ne kaikest hualimat jatko ninko stää pönttös fuaraamistakki. Luuli jo kuavi ääne kuulleeni, mut kottaraine se vaa ääntäs avas ja freistas vettää minnuu höpläst. Taisi ol hiukka ennakkoo tol aprillipäiväl, jost muute sentää klaarasi vähil enkä eres Mannerheim-elokuvvaa ollu vanhusavustajaks tyrkyl. Moni oli kuulemma ollu. No nämä o ja niit kevvää kuplii…

Sekkää ei tälläi kevvääl ol ennää nii suurt riamuu, tua olemattommai jäitte lähtö. Pikkuhiljaa ne tost o sulannu ja hauskoi kaislikkoi tryykäävii lauttoi o Porrii päi seilannu. Pia saaraanki katiska vettee ja taas alkaa se suurte saaliitte vartoomine. Nykko ei ol ennää vuaskymmente jälkee kissaa, ei kalastamine ol lainka nii viktist ko enne ja taitaa haikeeltki tuntuu.

Melkost kevätruljanssii o mones trekolis tääl rannallakki ollu, ko ihmiset o kaatanu suurii kai ylimääräsii puit tiältäs. Jossaki näi nii nätisti klipsuttui koivuoksii, viäl tällättynäs siisteisii läjjii. Viisasi yht käsityäläist telefuneeraa ja kyssyy niit ittelles, ko silt oli myyrät syäny korjus olleet kränät piäneks silpuks. Eipä tainnu kampraatini ottaa asjaa torest, konnei oksat tehny kauppaas. Päivittäi ohikulkeis kualasi itteki sit kumminki niitte perrää nin kavva, ko näi se isännä niit pilppuuva. Kevväisist pehmeist lehrettömist oksist värkkää vaik mitä, kipoist krumeluureihi ja vaik trekolilintui. No asjast toisee..

Kui tommone pääliskriivaus et kuplii?? Montaki syyt, mutte kehrannu stää koht iha suaraa sannoo. Ollaa ninko kuulemma moni, moni muuki ihmisist oltu hurjas, kurjas, kaikki krafti viänees vattatauris. Nyte se jo hiuka hekauttaa, vaik peijakas sentää miähelt meni melkei hujumentti pimmeeks ja viäläki kuplii ja kuplii vaik tauti o sentää hellittäny. Tuli kyl sualet pestyy oikee viimittee pääl. Ensi kaikki tyhjäks ja sit pari päivä virutus Jaffal. Se tyhjäi sualte muljaamine ja kurnimine pani kyl funteeraamaa et tämmöst kurnimist ko se sit o niilläki joil ei ol ruakaa? No niitte tekkee sentää miäli muttei vattatautine siär eres ruvvaa hajjuu.

Tähä passais kevennykseks ny vissii se mukulai juttu niist kolmest pohjosmaalaisest, jokka kilpaili siit, et kuka saa oltuu kavvemma skunki pesäs. Norjalaine tuli pois samatiä, ruattalaine oli vähä kavvemma ja sikko suamalaine säntäs sin pessää ni haisunäätä tuli karajalkaa uls..

Vaik kui sää kluttaat kässiis ja viäl tälläät varmuurevuaks käsiressiiki ni jostai ne pöpöt vaa meikäläisenki löytää. Enttise sairalatyätekijä joka o melkosis liämis aikanas kuukattu. Vanhukset tämmösest taurist kyl tiitukses tiätää, sano vaa.

Kumminki aurinko paistaa, loput lumet sullaa, narsissit nousee maast ja jo ens viikol hiljennyttää pääsiäisee.

Ulla Leino

3.4.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva