Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakunnan demarit haluavat uudistaa EU:n vaalipiirijaon

Satakunnan Sosialidemokraatit haluaa, että Suomessa käynnistetään nopeasti keskustelu EU-vaalien vaalipiirijaon muuttamisesta siten, että nykyisen yhden vaalipiirin sijasta maa jaetaan useampaan vaalipiiriin.

 

- Näin ehdokkaiden saaminen ja vaalikampanjan rahoittaminen olisi mielekkäämpää. Myös äänestäjille ehdokkaat olisivat tutumpia, mikä lisäisi kansalaisten mielenkiintoa ja nostaisi äänestysprosenttia, todettiin keskiviikkona Porissa pidetyn piirikokouksen kannanotossa.

Nykyinen vaalipiirijako on Satakunnan sosialidemokraateille erityisen kipeä, sillä edessä olevissa kesäkuun EU-vaaleissa sosialidemokraateilla ei ole Satakunnassa omaa ehdokasta, koska piirijärjestö ei löytänyt omasta maakunnassa kyllin valovoimaista ehdokasta pärjäämään vaaleissa.

Maakunnan sosialidemokraatit ovat kuitenkin vaalikamppailussa mukana täysillä, ja eilinen piirikokouskin patisti SDP:n kannattajia äänestämään.

- Kesäkuun europarlamenttivaaleissa valitaan Suomesta 13 meppiä. Yksi vähemmän kuin vuoden 2004 vaaleissa. SDP:n tavoite on saavuttaa kolme paikkaa. Vaikka Satakunnasta ei ole omaa ehdokasta vaaleissa, löytävät kaikki äänestäjämme, kannattajamme ja tukijamme ehdokkaittemme joukosta varmasti henkilön, jonka taakse vaaleissa asettua, kokouksen kannanotossa todettiin.

Piirin puheenjohtajan Harri Lehtosen mukaan satakuntalaisten sosialidemokraattien tehtävänä on vaikuttaa siihen, että suomalainenkin sosialidemokratia voisi säilyttää jalansijansa eurooppalaisessa päätöksenteossa.
Piirikokoukselle esittäytyi kaksi sosialidemokraattista EU-ehdokasta: Liisa Jaakonsaari ja Pilvi Torsti.

Piirikokous otti kantaa myös tämänhetkiseen taloustilanteeseen vaatimalla yhteiskunnan laajaa tukea työpaikkansa talouskriisin takia menettäneille.

- Päivittäin kuulemme irtisanomisista ja lomautuksista Suomessa ja Satakunnassa. Tämän tilanteen kokeville työntekijöille on taattava mahdollisimman laaja tukiverkko, jotta he säilyttäisivät työkykynsä ja eivät joutuisi syrjäytymiskierteeseen työmarkkinoilta. Nopea paluu työmarkkinoille takaa sekä henkilökohtaisen että koko Suomen hyvinvoinnin, kokous totesi.

Satakunnan demariväki vaati lisäksi, että kunnallisista palveluista huolehditaan taantumankin aikana.

- Jos kunnalliset palvelut rapautetaan tai ajetaan alas, tulee lasku olemaan tulevaisuudessa moninkertainen. Maan hallituksen yksipuolinen markkinausko palveluseteleiden ja veronalennusten voimaan ei kuntien ongelmia ratkaise, piirikokous totesi.

Ympäristöasiat toi kokouksessa esille eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Susanna Huovinen (sd), jonka mukaan ympäristöön tulee satsata taantumasta huolimatta.

Hän vaati porvarihallitukselta hereillä oloa ilmasto- ja ympäristökysymyksissä.

- Taloudellisen tilanteen nopea heikentyminen ei saa viedä huomiota tärkeistä ilmastohaasteista ja ympäristöongelmista. Jos ne nyt sysätään syrjemmälle, on lasku tuleville sukupolville vielä suurempi, totesi Huovinen.

Huovisen mielestä maan hallituksen tulisi nyt elvytyksenkin kautta satsata uusiutuvien energialähteiden voimakkaaseen edistämiseen, mutta myös perinteisempiin ympäristöasioihin kuten Itämeren suojeluun ja kansallispuistojen kunnostuksiin.

- Nämä hommat tämän hallituksen tai tulevien on joka tapauksessa hoidettava, nyt olisi hyvä hetki käyttää resursseja näihin työllisyyttä parantaviin ja uusia innovaatioita synnyttäviin ratkaisuihin, Huovinen ehdotti.

Jukka Vilponiemi

2.4.2009 09:55

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva