Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Raumalla katettiin juhlallinen pääsiäispöytä

Kuva: Raumalla katettiin juhlallinen pääsiäispöytä

Siitä on yli 30 vuotta aikaa, kun Raija Heikkilä kattoi viimeksi Lönnströmin juhlapöydän. Silloin oli kyse 500 ruokailijan juhlakattauksesta, nyt kymmenen hengen pääsiäiskattauksesta.

– Nyt on vuorossa naisten lounashetki pääsiäisen aikaan, jollaisia Teresia Lönnströmillä oli tapana järjestää kotonaan, tarkentaa Heikkilä.

Hän kertoo saaneensa kimmokkeen naisten pääsiäispöydän kattamisesta siitä, että Teresia Lönnström oli kuvataiteen ja design-esineiden keräilijä ja toisaalta myös Lönnströmin tehtaat käyttivät tuotannossaan teollista muotoilua.

Heikkilä kertoo hänen lähtökohtanaan olleen käyttää pelkistettyjä muotoja omaavia suomalaisia design-astioita. Astiat ovat suurimmalta osin sellaisia, että niiden valmistus on lopetettu ja niitä löytyykin vain sieltä täältä kirpputoreilta tai keräilijöiden kokoelmista.

Esimerkiksi Heikkilä ottaa Kaj Frankin nelikulmaiset lautaset tai lasit, jotka ovat molemmat olleet Nuutajärven tuotannossa nimettöminä. Kattaukseen on lisätty mausteeksi myös vanhempia esineitä.

Keltainen oli Teresia Lönnströmin lempiväri, minkä takia juuri pääsiäinen on Heikkilän mukaan mieluisa kutsujen aikaa, koska siihen on helppo sovittaa hehkuvia ja värikylläisiä koristeitakin.

Myös ruokalista noudattaa päivän teemaa ja tukee kattausta. Alkuruoaksi löytyy parsaa, mistä jatketaan vihreällä samppanjakeitolla. Pääruokana on yrteillä ryyditetty lammas pariisinperunoilla ja vihreillä kasviksilla ja lopuksi laitetaan suut makeiksi suklaisella kotijäätelöllä ja pääsiäismakeisilla ja aterian kruunaa kahvi ja lusikkaleivät.

Näyttely on esillä Raumalla, Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa huhtikuun ajan.

Jouko Veijonaho

2.4.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva