Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

”Saarisen ajojahti on törkeää”

Kaupunginjohtaja Arto Saariseen kohdistunut ajojahti on törkeää, sanoo Ulvilan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Seppo Virtanen (sd). Hän viittaa kaupunginhallituksen viime maanantaina Saariselle antamaan varoitukseen ja aikeisiin jättää kaupunginjohtajan toiminnasta rikosilmoitus.

 

Kaupunginhallitus päätti äänin 6-5 antaa Saariselle varoituksen hänen toiminnastaan nauhakaupunkikiistelyn yhteydessä.
Vaikka Saarisen jääviys kuntaliitosasioiden esittelijänä on kumottu, katsoi kaupunginhallituksen nauhakaupunkienemmistö kaupunginjohtajan toimineen vastoin lakia ja virka-asemaansa.

Samalla kaupunginhallitus päätti antaa ulkopuolisen lakimiehen selvitettäväksi, onko Saarista vastaan mahdollista jättää rikosilmoitus.

Kaupunginhallituksen enemmistöä on ärsyttänyt kaupunginjohtajan julkisuudessa esittämät syytökset, joiden mukaan häntä yritettiin painostaa käsittelyn yhteydessä.

Arto Saarinen on koko kiistan ajan vastustanut Ulvilan liittymistä nauhakaupunkiin ja kannattanut kaupungin osallistumista Porin seudun sote-yhteistyöalueeseen.

Varoitusta Saariselle esitti kaupunginhallituksen aiemmin asettama toimikunta.

Kaupunginhallituksen maanantaisessa kokouksessa puheenjohtajana toiminut Seppo Virtanen jätti vastaehdotuksen, jonka mukaan kaupunginhallitus olisi merkinnyt toimikunnan raportin tiedokseen ja katsonut asian loppuunkäsitellyksi. Äänestyksessä Virtasen esitys kuitenkin hävisi.

Myös Ulvilan sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtajana toimivan Seppo Virtasen mukaan varoituksen antaminen ja rikosilmoituksella uhkaaminen ovat osoitus pahenevasta ajojahdista Arto Saarista kohtaan.

- On käsittämätöntä pelleilyä puhua rikosilmoituksesta asiassa, jossa on selvää, ettei mitään rikosta ole tapahtunut, Virtanen sanoo.

Nykyisen hallituksen erottamisprosessi etenee Ulvilassa ensi maanantaina, jolloin nykyisen hallituksen on määrä antaa lausuntonsa kaupunginvaltuuston asettamalle väliaikaiselle valiokunnalle.

Valtuustohan käynnisti kaupunginhallituksen erottamisprosessin nauhakaupunkia vastustavan enemmistön aloitteesta pari viikkoa sitten.

Kaupunginvaltuuston suunnitelmissa on, että se tekisi asiassa päätöksen 20. huhtikuuta.

Jukka Vilponiemi

2.4.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva