Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin demariväki ei lämmennyt veroäyrin määräaikaiselle korottamiselle

Porin entisen kaupunginjohtajan, tohtori Martti Sinisalmen (sd) julkisuudessa esittämä tuloveroprosentin määräaikainen korottaminen ei saanut suurta kannatusta, kun Porin sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön edustajisto pui Porin taloustilannetta.

 

Esimerkiksi sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Esa J. Anttila ei uskonut sen auttavan Porin talousahdinkoa, koska korotus olisi syöty nopeasti. Samanlaisia mielipiteitä kuultiin useita.

Epäilystä herätti eniten se, ettei esimerkiksi kahdeksi vuodeksi tehtävä veronkorotus jäisi väliaikaiseksi.

- Kokemus on osoittanut, etteivät mitkään poliittiset sopimukset auta, että veroäyriä taas laskettaisiin määräajan umpeuduttua, huomautti entinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Mikko Elo.

Samoilla linjoilla oli myös kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, joka esitteli edustajistolle kaupungin taloustilannetta.
Hän painotti, että joka tapauksessa veroprosenttiin määräajaksi tehtävä korotus edellyttäisi, että kaikkien ryhmien välillä tehtäisiin kirjallinen ja yksimielinen sopimus siitä, miten toimitaan määräajan jälkeen.

Luukkonen huomautti, että kaikissa tapauksissa kaikkien ryhmien on osallistuttava talkoisiin, kun kaupungin taloutta kohennetaan.
Porin kaupunginhallitus käsittelee maanantaina varautumisohjelmaa kaupungin talouden edessä olevan heikkenemisen varalle. On odotettavissa, että kaupungin verotulot putoavat 12 miljoonaa euroa viime vuodesta.

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Esa J. Wahlman huomautti, että sosialidemokraatit esittivät jo kuluvan vuoden budjettikäsittelyn yhteydessä viime syksynä karsintoja budjettiin kriisin välttämiseksi, mutta muut ryhmät eivät tähän suostuneet.

- Ennustimme jo silloin, että että budjetti joudutaan tänä vuonna avaamaan, ja niin tulee nyt myös käymään, Wahlman sanoi.

Jukka Vilponiemi

2.4.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva