Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Opiskelijajärjestöt ymmällään Porin opiskelijatalon kohtalosta

Kuva: Opiskelijajärjestöt ymmällään Porin opiskelijatalon kohtalosta

Porilaiset opiskelijajärjestöt ovat ymmällään, sillä ne ovat turhaan odotelleet tietoa opiskelijatalon kohtalosta.

Tommi Iivonen (kuva) Pointer ry:stä sanoo opiskelijoiden toivovan, että heilä olisi opiskelijatalo käytössään viimeistään syksyllä 2010.

Porin kaupungin kanssa käydyissä neuvotteluissa oli jo päästy yhteisymmärrykseen siitä, että vanha työterveysasema Antinkatu 7:ssä saneerataan opiskelijoiden käyttöön. Sitten tulivat uutiset kiinteistön homeongelmasta ja huhut purku-uhasta, eivätkä opiskelijat ole sen koomin kuulleet mitään.

Opiskelijajärjestöjen Sammakko, Podia ry ja Pointer ry edustajat pitivät asian tiimoilta keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jossa he ihmettelivät jumittunutta tilannetta.

- Emme tiedä missä mennään. Pallo on nyt Porin kaupungilla. Puhutaan opiskelijamyönteisestä kaupungista, mutta se ilmapiiri pitäisi myös osoittaa todeksi.

Porin kaupungin talousarviossa opiskelijatalon remonttiin on varattu 100 000 euron määräraha.

- Ymmärrämme, että kaupungilla ei ole tällaisena aikana mahdollisuuksia panostaa suuria summia, joten opiskelijajärjestöt ovat itsekin valmiita keräämään ulkopuolista rahoitusta.

- Emme voi kuitenkaan aloittaa varojen keruuta ennen kuin meillä on varmuus opiskelijatalon paikasta. Antinkatu 7 kelpaisi meille mainiosti, Tommi Iivonen Pointer ry:stä kiteyttää.

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen mukaan kyse on harmillisesta tietokatkoksesta. Antinkatu 7:n kiinteistö on edelleen vahvasti kuvassa mukana.

- Kiinteistössä ei ole homeongelmaa. Tässä on nyt varmasti tulkittu väärin kaupungin kiinteistöjen kuntokartoitusraporttia.

- Antinkatu 7:n alapohja vaatii tuuletusta ja koko rakennus tietenkin remonttia, mutta mitään ylitsepääsemätöntä ei ole olemassa. Virastokäyttöön kiinteistö ei enää sovi ilman kalliita investointeja, mutta opiskelijataloksi kyllä, Hannus summaa.

Kari Hannus kertoi, että opiskelijataloasiasta keskusteltiin epävirallisesti kaupunginhallituksessa viime maanantaina.

- Sovimme, että teen opiskelijatalosta esityksen pääsiäisen jälkeen pidettävään kaupunginhallituksen kokoukseen. Hanke siis nytkähtää eteenpäin pikapuoliin, Hannus rauhoittelee.

Maarit Kautto

2.4.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva