Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kalakukkokaupunkis! jatkuu…

Kuva: Kalakukkokaupunkis! jatkuu…

Tällää tähä ny sit viäl alkuu jokusii miälee jääneit asjoit silt viisatult kiarrokselt Kuapios. Siäl o ens suven siis vuan 2010 asuntomessut. Ja kui ollakkaa silloko oli arvottu niit tyyriit ja fiinei tonttei oli arpa lankennu ykköstontist kuulemma kaupunkitirehtööril, sit jollekki keenitutkijal ja hammaslääkäril. Sin oli pykätty neljä kommeet maisemasiltaa, jokka oli saanu nimes hee kuuluisuuksies mukkaa. Silloil ei saa kaahatakkaa, et vaa kerkee siin samal syynää ympärilles.

Ajelu päätty sit tunnetu kalakukkomaakari puati erustal ja me kaikki trumffattii yhtaikaa sin sissää kukkojamme lunastaa. Nuarii immeisii siäl tiski takan hyäri, niättei me itte stää Hanna Partast treffattukkaa. Voi kyl siäl haisi hyväl ja rupes tekkee miäli kukkoo vaik just enne ajelul lähtöö oli ittemme fyllätty täytee hotelli aamusel sapuskal. Kukkokassit tällättii visusti korjuu ja vast Poris syätäviks. Autos kyl lujettii jo niit ”kalakukon naatintaohjeit”, jokka saatii. Aika tyyrist herkkuu se niitte herkkukukko oli, ko semmone nyrkikokkoine makso jo yli viis euroo. Tyyrist soo silti se meenki paikallisherkku, nahkiaisii meinaa.

Sit föörättiinki jo sin Pohjois-Savo liito maakuntatalloo sihe niitte murretilfällii. Siin alkuu varrotes vaihrettii kuulumissii savolaiste seuras ja sit juatii paikalliste trahteeraamat kaffeet nisuse ja piirakoitte kans. Väkkee lonsos koko ajjaa lissää ja kaikki toolit tuli täytee. Taisi niit osa miähii!p ol siäl tampuuriski, silloko niitte savolaiste murrekilpailu alko. Kuus kilpailijjaa koitti pan parastas erillaisii vitsei ja siinsivus asjaaki flauteeraamal. Voito sai kottii viätäväks semmone nuaremmapualeine autokuski, jota kyl vaimo oli keekoilemisest hiuka varottanu. Iha oikeel voittajal meki sit annettii mee oma porilaine Pootoora-sanakirja tuliaisiks. Pärjää poika, mikäli sattuu joskus Porrii kyytiis ajeluttammaa.

Siin väliajjaal mää sai sit prohtat porilaist ja olsitte kuullu se hiljasuure siäl salis, oli ninko joskus Lapis talvel. Mää e ollu enne kokenu moist, must tuntu ettei ne immeiset siäl eres kunnol henkittäny. No kai se mee murre oli niil ninko kummallist?? Kiitost kyl saatii kovi ja föllii viäl melkoset kalakukkokassit. Hyvvää oli, voi jeenu sano vaa.

Seuraava plassi oli sit Sampo nimine vanha muikkuravintola, joho mentii. Etukättee oli muikut tilattu ja siäl jo sit meit varrottiinki. Ulko-ove eres semmone paikalline mojo parseeli pani kyl funteeraamaa, et hetkine?? Siisti vanha kuapiolaiste suasikkiravintola oli särveerannu jo pöyrät reeraa, senku kukkuraiset muusitalrikit, jois oli paljo just steekattui rappeit, nii hyvvii, nii maukkait muikkui ja jottai freesii vihannest oli ja, ninko sit viäl kuuma rukkiine kolmioleipäki. Yhtää ei ruatoi tuntunu ja koko mee plutunasakil näytti maistuva. Jaa et mitä se kans sit ryypättii?? No joku tilas ittelles kännikala nimise napsi. Siin piäni muikku oli raukka hukkunu kirkkaasee viinaa, luulisi ja sit se liämi näytti kyl ninko tiskivetelt. Ei hassumpaa , kuulemma. Savukaljaa taik olut se oli juatii kans ja iha hyvvää vettäki Kuapios oli tyrkyl.
!p Stää mää jäi ihmettellee, ko ne mones eri yhteyres ne savolaiset piti ittees ninko ”oekeihen immeisin”. Porilaine ei koskaa kai sanos sillai, pikemminki melkei vähä ninko päivasto et me vaa…

Ulla Leino

27.3.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva