Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin oluttehtaan yt-neuvottelut alkoivat sopuisasti

Kuva: Porin oluttehtaan yt-neuvottelut alkoivat sopuisasti

Yt-neuvottelut Sinebrychoffin Porin panimon lopettamisesta ja henkilön irtisanomisesta alkoivat Porissa keskiviikkona ristiriitaisissa tunnelmissa mutta sopuisasti. Henkilöstön mielestä panimon lopettamiselle ei ole perusteita, ja henkilöstön edustajat esittivät yhtiön johdolle nipun vaihtoehtoisia ratkaisuja panimon toiminnan jatkamiseksi.

Kuvassa pääluottamusmies Kari Jakonen.

- Sinebrychoff on kannattava yritys, joka tuotti viime vuonna noin 54 miljoonaa euroa voittoa. Tämän vuoden puolella yhtiön keskioluen myynti on kasvanut 11 prosenttia, joten koko yt-menettely aloittaminen on mielestämme turha. Perusteita Porin panimon lopettamiselle ei ole, sanoi työntekijöiden pääluottamusmies Kari Jakonen.

Hänen mukaansa eiliset yt-neuvottelut alkoivat melko hyvässä hengessä, ja viikon kuluttua jatketaan.

- Tilannetta kartoitettiin molemmin puolin, ja henkilöstö esitti omat ehdotuksensa. Toisaalta työnantaja korosti, ettei mitään päätöksiä ole vielä tehty.

Tanskalaiseen Carlsberg-konserniin kuuluva Sinebrychoff suunnittelee lopettavansa Porin panimon toiminnan syksyllä, ja keskittävänsä Karhu-oluen valmistuksen Keravalle. Panimon 31 työntekijälle on tarjottu työtä Keravalle irtisanomisen vaihtoehdoksi.

Porissa valmistetaan nyt noin 40 miljoonaa litraa Karhu-olutta vuodessa, joka tölkitetään Keravalla.
Henkilöstö tarjosi työnantajalle panimon lopettamisen vaihtoehdoksi mm. lomautuksia, tölkityslinjan tuomista myös Poriin ja konsernin erikoisoluiden valmistuksen siirtämistä kokonaan Poriin. Porissa tehdään jo nyt useita erikoisoluita.

Henkilöstö pitäisi mahdollisuutena myös sitä, että puolet Porin panimon tontista ja laitoksista realisoitaisiin. Oluen valmistusta voidaan jatkaa jäljelle jäävissä tiloissa.

Oma lukunsa on se, että Sinebrychoffin olisi harkittava Porin tuotantotilojen myymistä toiselle panimolle.

Työnantajan ilmoittama miljoonan euron investointitarve Poriin on henkilöstön mielestä ylimitoitettu.

Toimihenkilöiden luottamusmiehen Kim Unoniuksen mukaan runsaan 100 000 euron investoinneilla voidaan kylmälaitteet saada sellaisiksi, että tyydyttävät seuraavat viisi vuotta.

Poriin puuhataan nyt myös kansalaisliikettä panimon säilyttämisen puolesta. Ensi lauantaiksi Eetunaukiolle järjestetään kansalaistilaisuutta, jossa puhuvat mm. elintarviketyöläisten, Porin kaupungin ja poliittisten puolueiden edustajat. Ensi viikolla on tarkoitus järjestää kansalaisliikkeen perustava kokous.

Jukka Vilponiemi

25.3.2009 16:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva