Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakunnan Senaatintori -maakuntajuhlan ohjelmisto on koossa

Satakuntaa tehdään tutuksi Helsingissä Senaatintorin maakuntajuhlassa 4.–6. kesäkuuta. Tapahtuman ohjelmisto on nyt koossa.

 

Ohjelmistoa esitetään kahdella lavalla, Senaatintorin ja Esplanadin lavalla. Lisäksi järjestetään erillisiä konsertteja, urheilutempauksia, näytetään eläviä kuvia ja pystytetään näyttelyitä.
– Voin sanoa, että ”Satakunta ylpeänä esittää”, tiivistää maakuntajohtaja Pertti Rajala.
– Olemme erittäin tyytyväisiä, että mukana on laajasti satakuntalaisia toimijoita.
Ohjelmisto täydentää Senaatintorin myyntiä ja esittelyä. Satakunta satakuntalaista toimijaa tuo tuotteensa ja palvelunsa Senaatintorille torstaista lauantaihin. Torilla esitellään maakunnan matkailua, ruokaa, käsityöyrittäjiä, varuskuntia, yrityksiä jne.

Kaikilla esiintyjillä on Rajalan mukaan jonkinlainen yhteys Satakuntaan, vaikka aivan kaikki eivät juuri nyt asukaan maakunnassa.
Senaatintorin lavalla on tarjolla satakuntalaista musiikkia, teatteria, tanssia ja muuta liikuntaa ja myös yhteiskunnallista keskustelua.
Helsingissä esittäytyvät muun muassa Pori Jazz, Rauma Blues, Rauma Festivo ja Suomi Areena. Esimerkiksi Rauma Blues tuo Senaatintorille perjantaina 5. kesäkuuta kello 16 yhdeksänmiehisen Big Yellow -kokoonpanon.
Mtv 3:n ja Porin kaupungin SuomiAreena puolestaan järjestää eurovaaliehdokkaiden ja kolmen suuren puolueen puheenjohtajan tentin.

Maakunnan parasta tanssiantia edustavat P.D.C. Company ja Tanssikoulu Liisa Nojosen erikoiskoulutusluokka Lime.
Liiku ry:n kokonaisuudessa esiintyy muun muassa aerobic-mestari Rita Niemi.
Lisäksi Senaatintorilla esiintyy 150 satakuntalaista nuorta puhaltajaa, kun Porin Nuorisosoittokunta, Rauman Poikasoittokunta ja Tuulimyllyn Puhaltajat kokoavat voimansa.
Senaatintorin artisteja ovat muun muassa Ville Salonen, Jorma Uotinen, Tapio Liinoja, Mari Rantasila ja Anne Mattila.

Espan lavan kokonaisuuden on koonnut Satakunnan taidetoimikunta. Ohjelmat yhdistetään toisiinsa Rakastajat-teatterin näyttelijöiden juonnolla.
– Lisäksi Katu-teatteri tekee omia raikkaita pikku interventioitaan välissä, paljastaa taidetoimikunnan pääsihteeri Risto Ojanen.
Espan esiintyjiä ovat muun muassa Häplänperän valittajat, Porin murteen taitaja Elina Wallin, Pukinsarven tröötöttäjät, Magyar Posse ja Porin Teatterin Työpaikkaorkesteri, joka soittaa Beatles-sävelmiä ja suoraviivaisempaa rokkia.

– Saksofonisti Jukka Perkolla on iso rooli näissä kekkereissä, Ojanens summaa.
Perko soittaa paitsi kummallakin lavalla myös kahdessa tuomiokirkon konsertissa. Perjantai-iltana Perkolla on virsikonsertti ja sunnuntai-iltana hän esiintyy Pori Sinfoniettan solistina Jukka Linkolan Deus Protector Noster -teoksessa, jonka Linkola sävelsi Porin 450-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Lisäksi muistetaan lapsia sekä urheilun ja elokuvan ystäviä.
Lapsille on tarjontaa erityisesti lauantaina: Kids Festival esittäytyy Senaatintorilla ja Espalla nähdään Vinkuintiaanit, Svengijengi ja Sähköankerias.
Ässät ja Lukko järjestävät näytösottelun lauantaina Senaatintorin tapahtuman päätteeksi.
Kino Engelissä pyörivät elävät satakuntalaiset kuvat. Muun muassa Timo Koivusalon Täällä pohjan tähden alla -elokuvasta nähdään ensimmäisen kerran otoksia.

Heli Kokko

24.3.2009 09:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva