Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sitäkin saa mitä ei tilaa

Kuva: Sitäkin saa mitä ei tilaa

SDP esitti juuri, että yksityishenkilöiden pääomaveron tuotosta annettaisiin kunnille 500 miljoonaa euroa. Voisin nyt sanoa, että lopultakin.

Esitin tässä lehdessämme syksyllä, että juuri tuolla tavalla pitäisi valtion nyt tulla kuntien hätää helpottamaan.
Ei se idea minun ollut, vaan ystäväni ja entisen edustajatoverini naantalilaisen Rönnholmin Mikon, jonka hän yhdistyksensä nettipalstalle oli kirjoittanut.
Tässä lehdessä nimet mainiten puolestani minä yllytin vaalipiirin demariedustajia tekemään asiasta vaikkapa lakialoitteen. Lähetin asiasta sähköpostia myös eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Tarja Filatoville sekä puolueen puheenjohtajalle.
Näistä vain Tarja vastasi, muut eivät ilmeisesti olleet lukeneetkaan tästä. Maria Guzenina-Richardson talvella myös puhui samasta asiasta, mutta ei sekään ollut vipinää aiheuttanut.

Mitä tästä opimme? Tavallisen rivijäsenen ei juuri kannata tovereita ideoillaan vaivata. Edustajilla on avustajatkin, mutta nämäkin ovat ilmeisesti niin työllistettyjä, että eivät kerkiä edes kuittaamaan saati vastaamaan korkean esimiehensä puolesta. Lehtiämmekin taidetaan lukea laiskanlaisesti. No, hyvä kuitenkin kun puoluejohto vähitellen heräilee talviunestaan ja on kuullut kuntien hätähuudot.
SDP on nyt selkeästi toteuttanut pääministeri Vanhasen eduskunnassa taannoin esittämän toivomuksen. Pääministerihän sanoi ettei riitä, että sanoo mitä ei pidä tehdä, vaan pitää sanoa mitä tulee tehdä.
SDP on nyt esittänyt oman veromallinsa kuntatalouden nostamiseksi jaloilleen. Pääministerin toivomus olisi kyllä toteutunut jo vastaamalla hänelle, että pitää tehdä eri tavalla kuin hallitus on tehnyt. Yhtä sopiva vastaus se olisi ollut annettavaksi myös ministeri Kataiselle (fan).

Eduskunnassa käyty välillä kipakkakin eläkeikäkeskustelu antoi aika masentavan kuvan hallituksestamme ja sen puolueiden eduskuntaryhmistä. Välillä alkoi tuntua jo siltä, että hallituksen heikko kohta ei olekaan kuulemisen ymmärtäminen vaan ymmärtämisen kuuleminen. Arvokkaita asioita molemmat, mutta eivät sentään niin arvokkaita, etteikö hallitus niitä voisi ottaa ihan arkiseenkin käyttöön.
Tuttu, pitkän työuran tehnyt toveri kummasteli minulle hallituksen ajatuksia eläkeiän nostamisessa. Meidänhän annettiin ymmärtää, että eläkeiän nosto jatkaa myös työuraa.
Toveri järkeili, että samalla logiikalla myös sängyssä nukkuja pitenee, kun sänkyä pidennetään.
Jos niin kävisi, ei se kuitenkaan olisi suurimpia ihmeitä, mitä tämä Kataisen (fan) johtama Vanhasen hallitus on kuvitellut tapahtuvaksi.

Rönnholmin Mikko kehitteli vuoden 1987 eduskuntavaaleihin käyttöönsä sopivan vaalilauseen. Mikko julisti, että ”Kallis ruoka pois hampaistamme.” Mikon mukaan väite oli aiheellinen, mutta vaalituloksen kannalta huono. Mies nimittäin putosi eduskunnasta palaten tosin takaisin jo seuraavissa vaaleissa.
Tuolloin käytössä olleen korkeahintajärjestelmän ja tullisuojan ansiosta meillä maataloustuotteiden hinta oli moninkertainen maailmanmarkkinahintoihin verrattuna. Juuri nyt on ruokalaskumme vuodesta 2005 noussut lähes viidenneksellä ja viime vuoden helmikuusta tämän vuoden helmikuuhun peräti 7,4 %!
Urheilukielellä sanottuna kova tulos, koskapa Euroopassa vain kaksi maata on päässyt parempaan.

Maatalousministeri Anttila kehtaa väittää, etteivät hinnat ole meillä nousseet. Me emme väitä mitään. Toteamme vain, että nälkäinen kuluttaja kaiken tämän ahneuden maksaa. Siis Sinä ja minä eli me.
Jenkassa Rovaniemen markkinoilla lauletaan, että ”sehän maksaa, joka tilaa todisti myös kyyppi.” Aika moni meistä ei muista tilanneensa sitä, mistä nyt maksaa Euroopan huippuhintoja.       
Kokoomuksen johtavaa kenttäväkeä oli toissa lauantaina Hämeenlinnassa koolla salintäysi. Tilaisuus pidettiin samassa salissa kuin demarien puoluekokouskin.
Avauspuheessaan Hämeenlinnan kh:n puh.johtaja Vekka, kok, mainitsikin, että viime kesänä demarit juuri siinä salissa valitsivat uuden puheenjohtajan.
Yleisö nauroi lämpimästi puhujan jatkaessa, että ”toivottavasti tänään tässä salissa tehdään yhtä hyviä päätöksiä kokoomuksen kannalta.”

Timo Roos

24.3.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva