Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauma pitää kiinni erikoissairaanhoidon palveluista

Rauman kaupunki jatkaa keinojen etsimistä siihen, ettei Satakunnan sairaanhoitopiirin kaavailemat erikoissairaanhoidon palvelujen vähentäminen Raumalla toteutuisi. Vaihtoehtoja haetaan Satakunnan ulkopuoleltakin.

 

Sairaanhoitopiirin tavoitteena on leikkaustoiminnan ja siihen liittyvän päivystystoiminnan siirtäminen Porissa tapahtuvaksi. Maaliskuun alussa käydyissä Kumppanuushankkeen tahto-osaneuvotteluissa sairaanhoitopiirin ja raumalaisten näkemykset eivät yhtyneet. Nyt lähentymistä haetaan neuvotteluteitse.

Neuvotteluissa tullaan pohtimaan Rauman aluesairaalan asemaa ja toiminnan kehittämistä. Rauman kaupunki on tuonut esiin näkemyksensä, jonka mukaan Rauman aluesairaalan toiminnot halutaan säilyttää vähintään nykyisellään. Tästä lähtöasetelmasta raumalaiset lähtevät jatkamaan neuvotteluja myös nyt valitun neuvottelijaryhmän kanssa.

Samanaikaisesti etenevien neuvottelujen kanssa Raumalla pohditaan ja alustavasti valmistellaan vaihtoehtoja sen varalle, ettei sopimukseen päästä. Tätä silmälläpitäen Raumalla on alettu vilkuilemaan myös Varsinais-Suomen suuntaan erikoissairaanhoidon palvelujen järjestämisessä.

Kaupunginhallitus antoikin maanantain kokouksessaan kaupunginjohtaja Arno Miettiselle ja johtava ylilääkäri Pekka T. Jaatiselle tehtäväksi selvittää vaihtoehtoisia tahoja erikoissairaanhoidon palvelujen järjestämiseksi.

Kaupunginjohtaja Miettinen luonnehtii neuvottelujen tavoitteena olevan kaupunkilaisten terveyspalveluiden turvaaminen ja saatavuus. Hänen mielestään kyse on myös kyse kaupungin houkuttelevuudesta elinkeinoelämän näkökulmasta sekä kaupungin imagopalvelujen saatavuudesta.

Jouko Veijonaho

17.3.2009 08:58

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva