Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

STTK haluaa kaikkia koskevan kriisiajan työmarkkinaratkaisun

Samalla kun talouskriisi koskettaa Suomessa yhä enemmän myös toimihenkilöitä, haluaa heidän keskusjärjestönsä STTK yhä kovemmin maahan kriisiajan palkkaratkaisuja, jossa olisivat mukana kaikki työmarkkinaosapuolet.

 

STTK:n Satakunnan aluetoimikunnan kokouksessa maanantaina vieraillut STTK.n tiedottaja Aulis Anttila sanoi, että koordinoidun kriisiajan työmarkkinaratkaisun tulee kohdella tasapuolisesti sekä palkansaajia että yrityksiä. Tähän liittyvät neuvottelut tulisi käynnistää pikaisesti.

- Työnantajat ovat kieltäytyneet tulopoliittisesta yhteistyössä johdonmukaisesti.Sosiaalituposta ja eläkeratkaisusta löydettiin kuitenkin yhteisymmärrys. Nyt on löydettävä se houkute, jolla yhteiseen pöytään istutaan yhteisvastuullisesti ja porukalla. Ratkaisumallin nimeen ei kannata hirttäytyä, kunhan sopu löytyy, sanoi Anttila.

Hänen mukaansa ainakin STTK.ssa ollaan valmiita keskustelemaan myös ehdotuksesta, jonka mukaan viime liittokierroksella sovitut palkankorotukset olisi jäädytettävä.

- Kansantalouden kriisi on nyt niin vaikea, että kaikkia keinoja sen lieventämiseksi pitää voida tarkastella avoimesti. Palkkojen jäädyttäminen edellyttää kuitenkin sitä, että siihen sopimukseen olisi kaikkien osapuolien lähdettävä mukaan kolmikannassa.

Anttilan mukaan palkkojen jäädyttäminen ei voisi olla kuitenkaan koko ratkaisu, ja se olisi vaikea toteuttaa, koska nykyinen palkkahaitari on lavea.

- Eikä ole takeita siitäkään, että palkkojen jäädyttäminen tai lomarahojen poisto pelastaisi työpaikkoja yrityksissä.

Talouskriisin seuraukset ovat alkaneet vaikuttaa yhä pahemmin myös toimihenkilösektorin työtilanteeseen, ja Aulis Anttilan mukaan STTK:n liittoihin tulee päivittäin tietoja toimihenkilöiden lomautuksista tai irtisanomisista.

- Meillä ei taida olla juuri muita tässä mielessä turvallisia aloja kuin poliisit, hän totesi.

Jukka Vilponiemi

17.3.2009 08:56

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva